Şehit ailelerine vefa çağrısı

Şehit ailelerinin bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini dile getiren Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, “Şehit aileleri unutulmak istemiyor. Lütfen şehit ailelerini yalnız bırakmayın” dedi

Zorlu bir coğrafya içinde yer aldığı için mücadelesi hiç eksik olmayan, etrafı ateş çemberine dönen Türkiye'ye şehitler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Suriye rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 36 askerimizin şehit düşmesi yine yürekleri dağladı. 36 şehitten biri de 26 yaşındaki Konyalı Piyade Teğmen Bayram Olgun oldu. Olgun'u Konya'da on binler son yolculuğuna uğurladı. Şehit cenazesinde 8 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Şehit aileleri, “Artık şehit gelsin istemiyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Konyalı şehidimiz Bayram Olgun'u 10 binler son yolculuğuna uğurladı. Şehit cenazelerinde özlediğimiz bir tablo uzun süre sonra Tepekent'te görüldü. Şehit ailesi, tüm acısına rağmen yalnız olmadığını anladı. Bu hassasiyetin sürekli devam ettirilmesi gerekir” dedi.

LÜTFEN BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

Konya Şehit Aileleri Derneği Recep Pekdemir, vatan evlatlarının ölüme koşarak gittiğini söyleyerek, “Evlatlarımız yeter ki vatan, ülke ve bayrak daim olsun diyor” dedi. Şehitlerimizin vatanın öz evlatları, ülkenin güvencesi ve duası olduğunu ifade eden Pekdemir, “Bizim Konya Şehit Aileleri Derneği olarak bir sloganımız var. Oğulsuz yaşanır ama vatansız asla. Özlediğimiz tablo Konyalı şehidimiz Bayram Olgun'un cenaze törenindeki görüntüydü. 10 binler vardı o gün. Kar, yağımur yağmasına, havanın çok soğuk olmasına rağmen Konyalılar bizleri yalnız bırakmadı. Halkımızın oraya gelmesi bizleri gerçekten mutlu etti. Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi gerekir. Halkımızın şehit ve ailesi hassasiyetinin de biraz artması gerekir. Bu hassasiyetin artması için Konya'da şehitlerimiz için büyük bir yürüyüş yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşımızın şehitler konusunda biraz daha duyarlı olması gerekir. Ben, evlat acısını yaşayan bir kişiyim. Bu acı nedir, nasıldır iyi bilirim. Protokol 3-4 gün şehit evine gider gelir. Aynı şekilde vatandaşımız da gider gelir. Sonrası? Acımızla baş başa kalırız. Cennet vatan için canlarını siper eden o yiğitlerimizi ve ailelerini daha fazla hatırlamalıyız. Doğrubu şehit ailesi olarak bizim en büyük korkumuz unutulmak. Lütfen bizi yalnız bırakmayın. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Artık eskisi gibi televizyon izlemiyor, sosyal medyayı da fazla kullanmıyorum. Çünkü görüntülere bakınca 'Ne oldu bize' diye soruyorum.Siyasilere sesleniyorum. Lütfen ayrılıkçı dili bırakın. İktidarı ve muhalefetiyle biz birlik olacağız. Başka Türkiye yok. Önümüzde bir Suriye, Irak örneği var. Türk milleti hiçbir zaman boyunduruk altında kalmadı. Bizim için ya İstiklal ya ölüm. Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi gerekir” şeklinde konuştu.

İNSAN KAPISINI ÇALACAK BİRİNİ BEKLİYOR

Zeytindalı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonda, 01 Mart 2018 Perşembe günü terörist unsurlarla çıkan çatışma sonucu Afrin’de Şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'un babası Ahmet Koç ise şunları söyledi: “Evlat acısı yaşayan biriyim. Biz, bu acıyı yaşamış anne ve babalar olarak bir gün değil, sürekli hatırlanmak istiyoruz. Bayramda, seyranda çoğunlukla ne gelen oluyor ne de giden. İnsan birilerinin gelmesini, acısına ortak olmasını bekliyor. Biz, istiyoruz ki acımızı vatandaşımızla birlikte paylaşalım. Sadece 1 gün değil, her gün şehit ve ailesi hatırlansın. Şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilsin. Biz, evladımızı unutmuyoruz. Vatandaşın şöyle bir düşüncesi oluyor; 'Biz, şehit ailesinin ziyaretine gidersek acaba acılarını yeniden tazeletirmiyiz?” Öyle bir şey yok. Biz, zaten bir an olsun evladımızı unutmuyoruz. Acısını sürekli içimizde yaşıyoruz. Biri bizi ziyaret edince, gururlanıyoruz, mutlu oluyoruz. Bizi ziyaret ettiler diye de sağa sola ziyareti anlatıyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri