Şehirde iki garabet

Galericiler Sitesi, Kombassan İş Merkezi ve TOKİ yolunda objektiflere takılan manzaralar, belediyeler temel görevini neden ihmal ediyor sorusunu gündeme getirdi

ESNAF ÇAMUR DERYASI İÇERİSİNDE

Ankara yolu üzerinde bulunan Galericiler Sitesi ile Kombassan İş Merkezi esnafı, işyerlerinin önünün çamur ve çukur olması nedeniyle yağışların başlamasıyla birlikte büyük sıkıntı yaşıyor. Galericiler sitesinde hizmet veren esnaflar iş yerlerinin önündeki yolların bakımsız ve çukur olması yüzünden su ile dolduğunu ve müşterilerin gelmediğini ifade ederken, ‘Hizmette ayırım yapan Karatay Belediyesi’ni istemiyoruz’ şeklindeki pankart ile tepki gösterdi.

BELEDİYELER ACİL TEDBİR ALMALI
Galerici esnafının tepkilerini dile getirmesinin ardından bu kez Oto Galericiler ile Traktör Pazarı arasında bulunan Kombassan İş Merkezleri’nde hizmet veren esnaflar kendilerinin de mağdur olduğunu dile getirerek çamur içerisinde bulunan sokaklara belediyelerin acilen el atmasını istedi. Çamur içerisinde bulunan sokaklar nedeniyle iş ve müşteri kaybına uğradıklarını vurgulayan bölge esnafı, “Karatay Belediyesi nerede?” sorusunu sordu.

TOKİ YOLU BİLMECE DOLU
Belediyelerin temel görevlerini ihmaliyle ilgili bir diğer manzara da Selçuklu TOKİ yolunda objektiflere takıldı. Yıllar önce geçici olarak açılan ve 2,5 yıldır da TOKİ-Tramvay Hattı-İstanbul Yolu bağlantısını sağlayan bozuk yol, gerekli çalışmalar yapılmadığı için bir türlü kalıcı hale getirilmedi. Selçuklu Belediyesi, ‘Bu yol imar planında olmadığından kapatılmıştır’ geçtiğimiz günlerde yolu trafiğe kapattı.

YOL UZAYINCA YOK YERE İSRAF…
Bazı otomobiller halen ‘kapalı’ yolu kullanmaya devam ederken, Su Deposu-TOKİ hattında çalışan belediye otobüslerinin her seferde 1 kilometreye yakın fazladan yol katetmek zorunda kalması, büyük bir israfın doğmasına neden oldu. Bu durum, “Şimdiye kadar neden tramvay hattına düzgün bir bağlantı yapılamadı. Veya yol imar planında yoksa neden kullanıldı” sorusunu beraberinde getirdi.

Çamurdan kurtarın

Galerici esnafının ardından bu kez de Kombassan İş Merkezleri’nde bulunan iş yeri sahipleri sokakların çamur içinde olduğunu ifade ederek sorunun çözülmesini istedi

Galericiler sitesindeki esnafların sokakların çukur ve su dolu olması yüzünden gösterdiği tepkiye işyerlerinin önü çamur deryası olan Kombassan İş Merkezleri esnafları da katıldı. Galericiler sitesinde hizmet veren esnaflar iş yerlerinin önündeki yolların bakımsız ve çukur olması nedeniyle su ile dolduğunu ve müşterilerin gelmediğini ifade ederek tepkilerini dile getirmişti. Galerici esnafı belediyeye olan tepkilerini iş yerlerinin önüne astığı, ‘Hizmette ayırım yapan Karatay Belediyesi’ni istemiyoruz’ şeklindeki pankart ile gündeme getirmişti. Bölge esnafları ilk yağmurda sokakların su ile dolu olduğunu ifade ederken, “ Fevzi Çakmak Mahallesi Oto Galericiler Sitesi’nde hizmet veren birçok galerici mağdur durumda. Şehir içinden veya şehir dışından gelen müşterilerimize rahat bir hizmet veremiyoruz. Karatay Belediyesi’nden bu konuda gereken hizmetin verilmesini istiyoruz” diyerek bölgenin bir an evvel çamurdan kurtulmasını istemişti.
Galerici esnafının tepkilerini dile getirmesinin ardından bu kez Oto Galericiler ile Traktör Pazarı arasında bulunan işyerleri sahipleri gazetemizi arayarak aynı sorun ile iç içe olduklarını söyledi.  Kombassan İş Merkezleri olarak bilinen bölgede hizmet veren esnaflar kendilerinin galericilerden daha çok mağdur olduğunu ifade ederken sokaklarının çamur içerisinde olduğunu söyledi. Esnaflar, sokakların çamur olması nedeniyle bırakın müşterilerin gelmesini kendi araçlarını bile iş yerlerinin önüne getiremediğini belirtirken, “Oto Galericiler Sitesi’nde en azından birçok sokak asfalt. Bazı sokaklar ise gerçekten su ile doluyor. Ancak bizim bölgemiz daha beter durumda. Belediye birçok sokağa mucur döktü. Ancak yağan ilk yağmurun ardından her yer çamur içinde kaldı. Bizlerde sorunumuzu dile getirmek istiyoruz.
Buraların bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz” dedi.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri