Şehir Hastanesi Çed Başvurusu Tamam, Sağlık Bakanlığı Bilkent'e Taşınacak

Sağlık Bakanlığı’nın, Kamu-Özel Ortaklığı metodu ile hayata geçireceği ‘Bilkent Entegre Sağlık Kampusu’ projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu. Rapora göre 3 bin 704 yatak...

Sağlık Bakanlığı’nın, Kamu-Özel Ortaklığı metodu ile hayata geçireceği ‘Bilkent Entegre Sağlık Kampusu’ projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu. Rapora göre 3 bin 704 yatak kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi niteliğine sahip olacak projenin bedeli bir milyar 900 milyon 361 bin 173 TL. Rapora göre Sağlık Bakanlığı yeni merkezi 120 hektar alanda yapılacak şehir hastanesi kampüsü içinde yer alacak. Sıhhiye’de bulunan Sağlık Bakanlığı temeli 18 Eylül 2013’te atılan ve 2016 yılı Ekim ayında bitirilmesi hedeflenin kampüse taşınacak.

Sağlık Bakanlığı, ‘Bilkent Ankara Entegre Sağlık Kampüsü Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu. Bilkent Ankara Entegre Sağlık Hizmetleri Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından projelendirilen ‘Bilkent Ankara Entegre Sağlık Kampüsü Projesi’nin bedeli bir milyar 900 milyon 361 bin 173 TL olarak belirlendi. Bilkent Ankara Entegre Sağlık Hizmetleri Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından Ankara’nın Çankaya ilçesi Üniversiteler Mahallesi’nde yapılacak kampüsün 3 bin 704 yatak kapasiteli olması planlandı.

120 hektar alan büyüklüğüne sahip bir alanda yapılacak büyük ölçekli bir kentsel gelişim proje, entegre bir sağlık kampüsü ile toplam 3 bin 704 yatak kapasiteli ihtisas hastanesi ve tesislerini içeriyor. Kampüste T.C. Sağlık Bakanlığı Hizmet Binası, idari bina, tanı ve teşhis merkezi ve yanık ünitesinin bulunduğu ana bina, genel hastane, kadın doğum hastanesi, çocuk hastanesi, kalp damar hastalıkları hastanesi, onkoloji hastanesi, ortopedi ve nörolojik bilimler hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi teknik hizmetler, klinik oteli, helikopter pisti ve otopark yer alıyor.

    HASTANEDE GÜNLÜK 50 BİNE YAKIN SAYIDA KİŞİYE HİZMET VERİLMESİ HEDEFLENİYOR

    Sözleşme şartları uyarınca proje şirketi inşaatı 42 aylık bir inşaat döneminde inşa edilecek ve 25 yıllık bir işletme döneminde ise T.C. Sağlık Bakanlığı ile birlikte faaliyetleri yürütecek. T.C. Sağlık Bakanlığı, 25 yıllık işletme süresi boyunca şirkete yıllık olarak kira ödeyecek. İşletme dönemi sonunda kampüs, tamamen T.C. Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. Sağlık kompleksinin inşaat aşamasında yoğun dönemlerde yaklaşık 8 bin ve işletme aşamasında haftanın 7 günü 24 saatlik periyod içinde 9 bin 500 personelin istihdam edilmesi planlandı. Projede ihtiyaç betonu karşılamak amacıyla 14 bin 554 metrekare alanda ‘Hazır Beton Üretim Tesisi (2 adet 120 m3/saat kapasiteli)’ kurulacak ve inşaat tamamlandığında hazır beton santrali sökülecek.

    Sağlık Kampüsü'nde günlük bazda 50 bine yakın sayıda kişiye hizmet verilmesi hedefleniyor. Projede 6 adet hastane kulesi ile çevrili merkezi binadan ve aynı kampüs içerisinde müstakil Sağlık Bakanlığı Hizmet Binası, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, Klinik Otel ve Teknik Servis binalarından oluşacak. Toplamda 3 bin 704 yataklı kapasiteye sahip kampüsün, 62’si Tanı Merkezi’nde 562’si Genel Hastanesi’nde, 588’i Onkoloji Hastanesi’nde, 441’i Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi’nde, 564’ü Kadın Doğum Hastanesi’nde, 580’i Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ve 507’si Ortopedi Ve Nörolojik Bilimler Hastanesi’nde, 300’ü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde ve 100’ü Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’nde bulunacak. Kampüs işletmeye geçtiğinde kampüste doktorlar ve hemşirelerden oluşan 4 bin 100 kişilik bir sağlık kadrosu çalışacak.

    Kampüsün faaliyetleri, T.C. Sağlık Bakanlığı ile Proje Şirketi arasında paylaştırılan görevler çerçevesinde ikili yönetim sistemi ile yürütülecek. Bu sistemde, T.C. Sağlık Bakanlığı doktorları, hemşireleri ve diğer sağlık personelini görevlendirecek. Proje Şirketi ise görüntüleme, laboratuvar hizmetleri, temizlik, güvenlik, yemek temini, bakım onarım, bilgi işlem, dokümantasyon, otopark ve atık yönetimi gibi destek hizmetleri yürütecek. Proje kapsamında ayrıca ticari bir alan bulunacak. Sağlık Kampüsü içinde, açık ve kapalı olmak üzere 8 bin araçlık otopark yer alacak.

    EN DÜŞÜK TEKLİF YILLIK 289 MİLYON LİRA İLE IC İÇTAŞ-DİA İŞ ORTAKLIĞI VERDİ

    Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi İhalesi, Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı’nda 10 Ekim 2011 tarihinde yapıldı. Açık eksiltme usulüyle gerçekleştirilen ihaleye Astaldi-Türkerler-Özkar inşaat ortak girişimi, YDA-INSO-SUMMA iş ortaklığı ile IC İÇTAŞ-DİA iş ortaklığı katıldı. Yıllık 321 milyon 999 bin 463 lira 44 kuruş kira bedeliyle başlayan ihalede en düşük teklifi 43. turda 289 milyon lira ile IC İÇTAŞ-DİA iş ortaklığı verdi. Sağlık kampüsünün temeli 18 Eylül 2013 tarihinde atıldı. Sağlık kampüsünün, 3,5 yılda (Ekim 2016 ) tamamlanması planlanıyor. Kamu, ihaleyi alan firmaya bina kullanımı ve sağlayacağı hizmet için 25 yıl kira verecek. Kampüs, daha sonra Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.

    RAKAMLARLA BİLKENT SAĞLIK KAMPÜSÜ

Yer : Ankara

İnşaat Alanı : 1,129,289 metre kare

Başlama tarihi : Ekim 2013

Bitiş tarihi : Ekim 2016 (Tahmini)

Konsept Tasarım : NBBJ Grup

Detay Tasarım : DİA

Müşteri : Türkiye Sağlık Bakanlığı

Danışman / Proje Müdürü : AECOM

İşin Kapsamı : PPP bazlı, Türkiye Sağlık Bakanlığı'na 25 yıl boyunca değişik hizmetler vermeyi içermektedir, anahtar teslimi inşaat, FF&E ve peyzaj işleri dahil.

Toplam Yatak Kapasitesi : 3 bin 704

Kampüs İçerisindeki Hastaneler Listesi : Genel Hastane, Kalp Hastalıkları ve Damar Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Kadın Hastanesi, Sinir Hastalıkları Hastanesi, Ortopedi Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi.

Projedeki Diğer Yapılar : Türkiye Sağlık Bakanlığı Yeni Merkezi, Klinik Otel ve Teknik Hizmetler Binası. Yaklaşık 8 bin araç kapasiteli yeraltı kapalı otoparklar yapılması tasarlanmakta.

Proje Temel Öğeleri : 920 bin m3 kazı, 800 bin m3 dolgu, 530 bin m3 beton işleri, 53 bin ton betonarme demiri, bir milyon 720 bin m2 kalıp işi, 110 bin m2 asfalt döşeme, bir milyon 175 bin m2 zemin döşemesi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri