Şehir destek vermeli

TSYD Konya Şubesinin ziyaretinde konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konyasporun yeniden süper lige yükselmesi için iyi bir yapılanmanın şart olduğunu söyledi

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi yönetim kurulu dün Vali Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Recep Çınar, yönetim kurulu üyeleri Orhan Berk, Cihat Yazıcı, Sabit Horasan ve Zafer Varol’un katıldığı ziyarette genelde spor üzerine konuşuldu. Konya sporu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği hakkında bilgi veren başkan Çınar, Konyaspor’un küme düşmesiyle, Konya’nın da kent olarak küme düştüğünü, Konyaspor’un Süper lige çıkması için şehrin tüm dinamikleriyle kenetlenmesini söyleyerek, Vali Doğan’dan önderlik yapması gerektiğini dile getirdi. Çınar, Konyaspor’un Konya’nın takımı olduğunu, tüm şehrin destek vermesini de sözlerine ekledi.

Yerel yöneticilerin kulüplere direkt katkıda bulunamayacağını, ancak şehrin dinamiklerini hareketlendirme adına katkı sağlayabileceklerini belirten Vali Aydın Nezih Doğan, başarı için de alt yapının önemli olduğunu vurguladı. Konya’nın 1 milyona yaklaşan nüfusuyla gerek alt yapı ve gerekse ekonomik olarak genişi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Doğan, açıklamasına şöyle devam etti.
“Başarı için alt yapının önemi büyüktür. Konya bunu gerçekleştirebilecek bir potansiyele sahip. Konyapor’da, alt yapıdan her dönem de en az 2-3 futbolcu çıkmalıdır. Alt yapısı olmayan takımlara başarılı olamaz. Bunun örnekleri çok. Bir diğer önemli konuda ekonomik konular. Konya bunu da rahatlıkla kaldırabilecek bir İl. Konyaspor, artık yeniden yapılanmalıdır. Konyaspor, yerel yönetimlerin veya bir kaç kişinin değil, geniş bir kitlenin, iş adamlarının, kurumların destek verebileceği bir takım olmalıdır. Süper ligde bu gibi takımlar var. Spor’da artık Avrupa takımlarını örnek almalıyız.. Bugün Türkiye’de hala kulübün anahtarı Vali veya Belediye Başkanı’na teslim edilmekte. Bunlardan kurtulmamız gerekiyor.”
Ekonomik olarak gelişmiş ve nüfus olarak Türkiye’nin altıncı büyük kenti olan Konya’nın takımının küme düşmesinin ve Bank Asya 1. ligde oynamasının üzücü olduğunu da belirten Vali Aydın Nezih Doğan, takımı birlik içerisinde Süper lige çıkartmanın planlı bir çalışmayla gerçekleştirilebileceğini, bunun içinde üzerine düşeni proje olarak, yönetime manevi destek vererek yapacağını sözlerine ekledi. Ziyaretin sonunda Başkan Recep Çınar, Vali Aydın Nezih Doğan’a TSYD amblemli bir plaket takdim etti.  

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri