Şehid Babası: Veren De Allah Alan Da Allah, Vatan Sağ Olsun

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Vedat Sarıkaya(21)'nın Kahramanmaraş’taki baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehadet haberiyle Sarıkaya, ailesi hüzne boğulurken metanetli duruşuyla...

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Vedat Sarıkaya(21)'nın Kahramanmaraş’taki baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehadet haberiyle Sarıkaya, ailesi hüzne boğulurken metanetli duruşuyla dikkat çeken baba Ömer Sarıkaya: “Söylenecek bir şey yok. Verende Allah, alanda Allah, vatan sağ olsun.” dedi.

Şehit Er Sarıkaya’nın şehadet haberi bu sabah, Merkeze Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Küçüknacar Mahallesinde oturan ailesine İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince verildi. Acı haberle birlikte şehidin baba ocağından feryatlar yükselirken, sinir krizi geçiren anne Pakize Sarıkaya’ya, sağlık ekipleri müdahale etti. Ağıtlar yakan şehit annesini, taziyeye gelen yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin, dün gece ailesiyle telefonda görüştüğü öğrenildi.

“TERHİSİNE 2,5 AY KALDI”

Merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Küçüknacar Mahallesin’deki tek katlı evinde taziyeleri kabul eden baba Ömer Sarıkaya, oğlunun terhisine 2,5 ay kaldığını söyledi. Oğluyla gece saat 23’de telefonla görüştüğünü, sabahleyin televizyonda kaza haberini izlediklerini anlatan şehit babası: “Söylenecek bir şey yok. Veren de Allah, alan da Allah. Askerden gelmesine 2,5 ayı kalmıştı. Televizyonda kaza haberini gördük. Birliğini aradık, şehit olduğunu öğrendik, vatan sağ olsun. Gece saat 11’e kadar telefonda görüşmüştük. Bize iyi olduğunu, merak etmememizi söyledi. Askere gitmeden köyde birlikte çiftçilik yapıyorduk.” diye konuştu.

Bekar olan şehidin, 6'sı kız, 3'ü erkek 9 çocuklu Sarıkaya ailesinin en büyüğün bir küçüğü olduğu öğrenildi. Şehidin naaşının, yarın Kahramanmaraş'ta toprağa verilmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri