Şehadeti istemek, şehit gibi yaşamakla mümkün

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Üniversite Komisyonu’nun düzenlediği Şehitler Gecesi programı büyük bir heyecana sahne oldu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan katılımcılara hitap ederken, “Hamdolsun teşkilatlarımız şehadete sevdalı gençliğin yetiştirildiği yerlerdir. Şehit gibi yaşamak için bu programları yapıyoruz. Şehadet ile kurban olmayı ilişkilendiriyorum. Şehadeti istemek güzeldir ancak şehit gibi yaşamalıyız. Şehadete ermek için yiğit gibi yaşamak gerekir” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Üniversite Komisyonu’nun (4 Fakülte) düzenlediği Şehitler Gecesi programı Perşembe akşamı Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program 4 Fakülte Başkanı Muhammet Yakup Yücedağ’ın konuşmasıyla devam etti. Yücedağ, konuşmasında, “Şehadet peygamberlikten sonra ulaşılabilecek en yüce mertebedir. Şehitlik çağrısına uyan yiğitleri anmaya ve anlamaya çalışacağız. Yeryüzündeki zulüm ve sömürüyü ortadan kaldırmak için çalışan bir topluluğuz. Biz Allah için son nefes vermeyi en büyük şeref olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİT GİBİ YAŞAMALIYIZ”

4 Fakülte’nin düzenlediği Şehitler Gecesi programında katılımcılara hitap eden Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, şehitlerin hayatlarından örnekler vererek, “Biz 21 yıldır İstanbul üniversite teşkilatları olarak Şehitler Gecesi programlarını icra ediyoruz. Hamdolsun, teşkilatlarımız, şehadete sevdalı gençliğin yetiştirildiği yerlerdir. Şehit gibi yaşamak için bu programları yapıyoruz. Şehadet ile kurban olmayı ilişkilendiriyorum. Şehadeti istemek güzeldir ancak şehit gibi yaşamalıyız. Şehadete ermek için yiğit gibi yaşamak gerekir” ifadelerini kullandı. Turhan’ın konuşmalarının ardından tiyatro gösterisiyle devam eden program, çeşitli hediyelerin sunulduğu çekilişle nihayete erdi.

“ŞEHADET RUHUNU DİRİ TUTTUĞUMUZ MÜDDETÇE YENİLMEYECEĞİZ”

AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu da Şehitler Gecesi programında katılımcılara hitap etti. Konuşmasında Filistin direnişinden örnekler veren Yaroğlu, “Küresel güçler, İslam ülkelerini birer birer işgal ediyor, Müslüman bacılarımızın iffetini kirletiyor, İslam toplumlarını işbirlikçi iktidarlar eliyle yer altı ve yer üstü kaynaklarını adeta tarumar ediyor, ekini ve nesli ifsat ediyor. Ancak bütün bunlara rağmen şuradaki bir avuç topluluktan korkuyor. Burada bizden korkmasının sebebi kendi şahıslarımız değil, aynı Gazze’de olduğu gibi toprağın altında nasıl bir Gazze şehri varsa aynı burada toprağın altında şehitlerin manası var ve bu manadan korkuyorlar elhamdülillah. Bizler şehadet ruhunu diri tuttuğumuz müddetçe hiçbir şekilde yenilmeyeceğiz” diye konuştu. AGD Genel Merkez Üniversite Komisyon Başkanı Nurullah Güngör de konuşmasında, şehadetin önemini vurguladı. Güngör, konuşmasında, “Şehadete kavuşan büyüklerimiz hiçbir zaman bahanelerin ardına sığınmadı. Sürekli ileri gittiler ve kendilerini kandırmadılar. Şehitlerimizin bu huylarını örnek almalıyız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri