Şefikcan'a nazar değdi! Her gün bir olay yaşanıyor

Adını Türk mütefekkiri, mutasavvıf, araştırmacı yazar, emekli albay, şair, edebiyat öğretmenliği gibi çok yönlü kişiliği ile tanınan isimden alan Şefikcan Caddesi'nde olaylar bitmek bilmiyor

Adını Türk mütefekkiri, mutasavvıf, araştırmacı yazar, emekli albay, şair, edebiyat öğretmenliği gibi çok yönlü kişiliği ile tanınan isimden alan Şefikcan Caddesi'nde olaylar bitmek bilmiyor. Konya'nın evlerinin en pahalı, şehrin de en naif yeri olarak bilinen Şefikcan Caddesi üzerinde yaşanan olaylar, mahalle sakinlerini de tedirgin etti. Yeşil dokusuyla sosyal hayata katkı sağlaya Şefikcan Parkı'nda yaşanan şiddet olayları, “Şefikcan huzurlu bir yer olmaktan çıktı” düşüncesini akıllara getirdi.

Önceki gün parkta yaşanan silahlı saldırı olayı, 2 hafta önce yine aynı parkta pompalı tüfek saldırısının olması, mahalle halkının huzurunu kaçırdı. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve özellikle spor alanlarının bolca olduğu park, kavganın yaşandığı mekânlar oldu. Diğer bazı semtlerden gelenler, olaylara davetiye çıkarıyor. Eşi ve çocuklarıyla artık Şefikcan Parkı'na çıkmanın neredeyse imkânsız hale geldiğini söyleyen bir vatandaş, şunları ifade etti: “Şefikcan, bir aralar Konya'nın en gözde mahallesiydi. Huzuruyla bilinen Şefikcan'a nazar değdi. Parkta her gün neredeyse bir olay oluyor.

Daha önceki gün bir kişi silahlı saldırıya uğradı. Aynı yerde 2 hafta önce pompalı tüfekle saldırı oldu. Allah korusun, bizim burada çocuklarımız oyun oynuyor. Kurşunlar, yanlışlıkla bizim çocuklarımıza isabet etse, bunun hesabını kim veya kimler verecek? Mahallelinin huzuru bozuldu. Şefikcan artık şiddet olaylarının olduğu bir yer olarak anılmaya başladı. Güvenlik önlemlerinin özellikle bu bölgede daha da arttırılmasını istiyoruz.”

MESUT TURAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (19)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri