Şefik Can'da dev dönüşüm

Türkiye'nin en düz kentlerinden biri olan Konya'da kentsel dönüşüm alanında önemli mesafeler katedildi.

Konya, hızlı gelişen her şehir gibi imar alanında atılım yapıyor. Kentsel dönüşüm en çok Şefik Can Caddesi'nin iki yakasında bulunan mahallelerde yaşanıyor.

Şefik Can Caddesi'nde dev bir kentsel dönüşüm yaşanıyor. Konya, dönüşümle çarpık bir yapılanma görünümünden çıkıp, daha modern bir şehir görünümüne kavuşuyor. Son yıllarda Konya'nın bir çok mahallesinde kentsel dönüşüm projeleri sonucunda çok katlı binalar yükseliyor. Yükselen 10-13 katlı lüks daireler beraberinde yeni bir kültürü de getiriyor. Kentsel dönüşümün en çok hissedildiği noktalardan bir tanesi de kuşkusuz Şefik Can Caddesi'nin iki yanında bulunan 8 mahalle. Şefik Can'da kentsel dönüşüm noktasında ciddi bir atılım söz konusu. Onlarca dairelik yatırım projeleri tamamlanırken, çok sayıda proje de tüm hızıyla devam ediyor. “Şefik Can Örnek tüm Konya'ya örnek olmalı”diyen Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay da, “Kentsel Dönüşüm kapsamında Şefik Can Caddesi'nin iki yakasında bulunan ve 7-8 mahalleyi kapsayan bölgede çarpık yapılaşmanın kökü kazındı. Arsalar ve binalar değer kazandı. Örnek alınması gerekiyor.

Bölgede 10-13 kata imar veriliyor. Bölgede arsası bulunan ya da eski evi bulunan vatandaşlar birleşiyor ve yeni bir şehir orataya çıkıyor. Cadde cepheli olan projeler hemen hemen tamamlandı. İç bölgelerde ise projeler sürüyor. Yeni yeşil alanlar ve alışveriş merkezleri inşa ediliyor. Bunlar sevindirici gelişmeler. Yapılan dönüşüm çalışmalarıyla cadde daha güzel bir görünüme kavuşturuldu. Kentsel dönüşüm hamlesi hayati bir önem taşıyor. Daha güvenli ve güzel görünümlü binalara kavuşmamız için bu tür adımları desteklemek gerekiyor. Konya son dönemde bir atılım gerçekleştirdi. Belediyeler dönüşüm başlattı. Türkiye genelinde başlatılan dönüşüm çalışmalarından Konya’da yararlanmalı” diye konuştu.

KERİM ATICI - merhabahber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri