Sedat’a büyük vefa

Eski Milli futbolcu Sedat Balkanlının annesi ve eşine ödül. 47 gün önce vefat eden eski milli futbolcu Sedat Balkanlının annesi, Aksarayda yılın kayınvalidesi, eşi de yılın gelini seçildi
15 Haziran Kayınvalideler Günü’nde, 47 gün önce hayatını kaybeden eski milli futbolcu Sedat Balkanlı’nın annesi Hürmüz Balkanlı yılın kayınvalidesi, eşi Şükran Balkanlı da yılın gelini seçildi. Aksaray’da Türkiye Yardımsevenler Derneği Aksaray Şubesi tarafından, Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi’nin katkılarıyla Aksaray Kültürevi’nde bir program düzenlendi. Programa Sedat Balkanlı’nın eşi Şükran Balkanlı, eltisi Necla Balkanlı ile birlikte katıldı.
Eşini kısa süre önce kaybeden Balkanlı, çok yoğun duygular içinde bulunduğunu, Aksaray’a gelip gelmemek konusunda tereddüt yaşadığını belirtti. Kayınvalidesinin rahatsızlığından dolayı daha önce Aksaray’a gelemediğini ifade eden Balkanlı, “Eşimin ailesiyle bir arada yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Kayınvalide-gelin arasında ufak tefek sürtüşmeler olur, bizde de oldu. Ama hiç büyütülecek şeyler yaşamadık. Ben kayınvalidemi çok seviyorum. O da beni çok sever, onlar bizim en zor günümüzde hep yanımızdaydılar” dedi.
Yardımsevenler Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Dilek Terzioğlu ise her yıl 15 Haziran tarihinde yılın kayınvalidesini seçerek ödül verdiklerini belirten Terzioğlu, “Yılın kayınvalidesi seçilmesini işini ilk kez biz 1982 yılında Aksaray’dan başlattık. Bu kutlamalar, Aksaray’dan çıkarak pek çok ülkede kabul edilen uluslararası bir nitelik kazandı” dedi. Terzioğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, İngiltere eski başbakanlarından Margaret Thatcher, sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, Çolpan İlhan’ın yılın kayınvalidesi seçilen ünlülerden olduğunu ifade ederek, “Komisyonumuz bu yıl Türkiye’de önemli kulüplerde futbol oynayan, 1997 yılında yakalandığı ALS hastalığı nedeniyle 47 gün önce vefat eden Sedat Balkanlı’nın annesi Hürmüz Balkanlı’yı yılın kayınvalidesi seçti. Ayrıca eşinin 12 yıl süren rahatsızlığında büyük fedakarlık gösteren Şükran Balkanlı da yılın gelini seçildi” diye konuştu.
Programa, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de katıldı. Aksaray Üniversitesi Rektörü Sağlam, Yılın Kayınvalidesi seçilen Hürmüz Balkanlı’nın plaketini, gelini Şükran Balkanlı’ya verdi. Aksaray Belediye Başkanı Palta da yılın gelini seçilen Şükran Balkanlı’ya plaket ve Taşpınar halısı armağan etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri