Seçmen Listeleri Askıda

Türkiye’de ilk kez halkın oyuyla yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listeleri askıya çıktı. Muhtarlıklar aracılığıyla ilan edilen listeler, 9 Temmuz'a kadar askıda kalacak. Seçmenler, kendileri ile ilgili kayıtlara, listelerin...

Türkiye’de ilk kez halkın oyuyla yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listeleri askıya çıktı. Muhtarlıklar aracılığıyla ilan edilen listeler, 9 Temmuz'a kadar askıda kalacak. Seçmenler, kendileri ile ilgili kayıtlara, listelerin askıda kalacağı son güne kadar itiraz edebilecek.

30 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinin ardından Türkiye yeni bir seçim süreci ile 12. Cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanıyor. 10 Ağustos Pazar günü yapılacak seçim için Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş ve son olarak da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın adaylığını açıklaması ile birlikte gözler Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin takvimine çevrildi.

YSK’nın açıkladığı takvime göre işleyen süreçte muhtarlıklar bünyesinde seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Vatandaşların ikamet ettiği yer, sokak ve bina bilgileri baz alınarak hazırlanan listeler bugün itibariyle ilçe seçim kurullarından alınarak ilan edildi. Seçmen listeleri 9 Temmuz günü mesai bitimine kadar askıda kalacak. Vatandaşlar bu tarihe kadar listelere bakarak seçmen kayıtlarını kontrol edebilecek.

Bakırköy Osmaniye Mahalle Muhtarı Serdar Uzunoğlu, 9 Temmuz tarihine kadar askıda kalacak listelerin ihmal edilmemesi gerektiğini, oy verme işlemi için sandığa gidenlerin mağdur olmaları için mutlaka askıda listelerden isimlerini teyit etmelerini istedi. Uzunoğlu, kayıtların aynı zamanda bilgisayar ortamında da tutulduğunu belirterek, muhtarlık aracılığıyla seçmenlerin kayıtlarına 9 Temmuz tarihinden sonra da ulaşılabildiğini hatırlattı.

Askıya çıkan listeler ilk gün olmasına rağmen vatandaşların ilgisini çekti. Listelerde kendi isimlerini ve aile fertlerini kontrol eden vatandaşlar hayırlı bir seçim süreci dilediklerini, asılan listelerdeki isimler ve diğer işlemleri muhtarlık aracılığıyla rahatlıkla yaptıklarını anlattı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin tatil dönemine denk gelmesinin katılımı azaltacağını düşünenler yanında katılımı etkilemeyeceğini düşünenler de var.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri