"Seçimlere herhangi bir partinin müdahalesi söz konusu olamaz"

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Recep Konuk'un PANKOBİRLİK’te yeni dönemde aday olmayacağı konusu ile ilgili yöneltilen soruya şu şekilde yanıt verdi.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Parti il binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Altunyaldız’a İl Başkan Yardımcısı Ali Dığrak ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Çenesiz eşlik etti.

ÇEVRE YOLU'NUN BÜYÜK KISMI BİTTİ

Konya Çevre Yolu’nun büyük bir çoğunluğunun bittiğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Karayollarımız, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımız büyük bir özveri ile kıymetli vatandaşlarımızın daha rahat bir ulaşıma erişebilmesi için çalışmalarına devam ediyor” dedi. Diğer yandan Konya Organize Sanayisi 6. Kısım Genişleme Bölgesi çalışmalarının da hızla devam ettiğini aktaran Altunyaldız, “Buradan yeni iş imkanları ve yeni şirketler çıkarıp Konya halkımıza istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımlarımızın devamlarının geleceğini buradan söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

SİYASİ PARTİLERİN MÜDAHALESİ SÖZ KONUSU OLAMAZ

Basın toplantısından sonra gazetemizin sorularını yanıtlayan Altunyaldız, Recep Konuk'un PANKOBİRLİK’te yeni dönemde aday olmayacağı konusu ile ilgili yöneltilen soruya şu şekilde yanıt verdi: “Recep Konuk hem ülkemiz hem Konya’mız için çok önemli hizmetlerde bulunmuş değerli bir isimdir. Almış olduğu karara saygı duyuyor, kendisine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. TORKU gibi bir marka oluşumunda PANKOBİRLİK'in gelişmesine çok önemli katkılar sundu. PANKOBİRLİK, çiftçilerin göz bebeği olan, çiftçiler tarafından kurulmuş Konya’mız ve ülkemiz adına önemli bir kuruluş. Seçimlere herhangi bir partinin müdahalesi söz konusu olamaz. PANKOBİRLİK'e kimin başkanlık edeceğine ancak bu birliği kuran çiftçiler karar verecektir. Yeni dönemin herkes için hayırlı olmasını diliyorum.”

METROYA EN ÖNDE KAVUŞAN ŞEHİRLERDEN BİRİ OLACAĞIZ

Konya Metro Projesi ile ilgili de Altunyaldız, şöyle konuştu: “Konya hızlı trene en hızlı kavuşan şehirlerin başında geliyor. Birkaç yıldır yürüttüğümüz çalışmalar ile birlikte Konya’mız gene metroya en önde kavuşan şehirlerin biri olacak başından beri söylemimiz buydu. Biliyorsunuz metro ihalesi yapıldı ve ihaleyi alan bir konsersiyum oldu. Ve bu konsersiyumun küresel bir proje kredi temini söz konusuydu. Proje kredileri piyasa maliyetini göre çok daha uygun maliyetlidir ve uzun vadelidir sürdürülebilir bir yapıyı ve minimum maliyeti sağlamak için belki biraz zaman aldı. Ancak şuan en güncel bilgi ile Çin ile olan proje kredi müzakereleri olumlu sonuçlandı ve müzakerelerdeki pürüzler giderildi ve inşallah belki bu hafta ya da 10 gün içerisinde karşılıklı imzalar atılacaktır. Bunun akabinde geriye sadece saha çalışması kalıyor.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri