Seçimin galibi millettir

24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonuçlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Türkiye genelinde yüzde 50nin üzerinde oy alırken, Konyada aldığı oy oranı ise yüzde 70e yaklaştı

24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonuçlandı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Türkiye genelinde yüzde 50’nin üzerinde oy alırken, Konya’da aldığı oy oranı ise yüzde 70’e yaklaştı.

Sandıklardan çıkan sonuçların açıklanmasının ardından AKP Konya İl Binası’nın önü bayram yerine döndü. Akşam saatlerinde parti il binası önünde toplanan partililer, yağan yağmura aldırış etmeden, kutlamalara katıldı. Partililer ayrıca havai fişek gösterileri düzenleyip, konvoy halinde şehir turları attı.

AKP Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, “Siyasi hayatımızda bir seçimi daha geride bıraktık. Konya olarak 5 bin 296 sandıkta 1 milyon 345 bin 566 seçmenle sandığa gitmiş olduk. Konya’da çok büyük bir katılımla seçimi gerçekleştirdik. Bu seçimde de ilkleri yaşadık gerek Konya olarak, gerekse Türkiye olarak. Çok partili siyasi hayatımızda ilk defa bir parti 3. defa tek başına iktidar oldu ve 3. defa oylarını artırmış oldu. AKP olarak gerek Türkiye’de gerek Konya’da oylarımız önemli oranda arttı. Konya olarak büyük şehirler içerisinde en yüksek oy oranına sahip il Konya’dır. Bu bakımdan da önemli bir başarıya hep beraber imza atmış bulunuyoruz. Konya olarak her zaman olduğu gibi sükunetle, vakarla, olgunlukla bir seçim geçirdik. Bu vesileyle bütün hemşerilerimize, seçim sürecinin başlangıcından bu saate kadar medeni bir yarış gerçekleştirildi. Yarışın birinci galibi millettir, ondan sonra millete bağlı olarak AKP olmuştur” dedi.

AKP’nin galibiyetinin de millete dayandığını anlatan Sorgun, “Türkiye’de ve özellikle Konya’da gerek adaylarımız arasında, gerekse siyasi partiler arasında çok medenice bir yarış yapılmıştır. Ben bütün siyasi partilerimize, siyasi partilerimizin adaylarına ve kendi milletvekili adaylarımıza, bütün hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca şunu ifade etmemiz gerekir ki bu çalışma bir ekip çalışmasıdır. Başta Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere ekip olarak iyi bir çalışma ortaya koyduk ve bugün bunun sonuçlarını aldık. Milletvekillerimiz, adaylarımız, aday olmayan milletvekillerimiz, teşkilatlarımızın her kademesindeki arkadaşlarımız ve gönüllülerimiz canla başla şehrimizin hizmetinde olmak için, ülkemizin hizmetinde olmak ve daha fazla hizmet edebilmek için gayret etti. Daha önce ‘Biz çalışacağız, halkın neyi tecelli edeceğini peşin peşin kabul edeceğiz’ demiştik. Konya halkı hiçbir zaman kendisine güvenenleri yanıltmadı, bizler de onları yanıltmayacağız” ifadelerini kullandı.

İL BİNASI ÖNÜNDE KUTLAMALAR YAPILDI

AKP Konya İl binası önünde toplanan partililer, gayri resmi sonuçların açıklanmaya başlanmasıyla birlikte kutlamalara başladı. AKP Konya İl Teşkilatı önüne kurulan dev ekranda seçim sonuçlarını takip eden partililer, gayri resmi sonuçların ekrana yansıtılmasıyla kutlamalara başladı. AKP’nin reklam müziği eşliğinde eğlenen partililer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı. Ellerindeki Türk ve AKP bayraklarını sallayan partililer, çalan şarkılara eşlik etti.

RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri