Seçimden sonra dolar düşecek!

Dolar kuru için seçim sonrası ekonomistler 6 TL’nin üzerini işaret ederken Mahir Ünal da dolar kuru beklentisini açıkladı

2018’in ağustos ayında 7.20 TL seviyelerine kadar çıkarak rekor kıran dolar kuru için bir tahmin de Mahir Ünal’dan geldi. Ünal dolar kuru için seçimlerden sonra 5 TL’nin altına ineceğini iddia etti. Birçok ekonomist dolar kuru için seçimlerden sonra 6 TL’nin üzerine çıkacağını söylerken Mahir Ünal’ın bu beklentisi dolar borcu olan vatandaşı sevindirdi.

Gaziantep’te ziyaretlerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Konuşmasında ekonomi alanında da dikkat çekici açıklamalarda bulunan Mahir Ünal dolar 2018’in Ağustos ayında yaşanan dolar kuru hareketiyle ilgili İngiltere merkezli kur atağı başlatıldığını söylerken bu yöntemle sonuç alamadıklarını ifade etti.

DOLAR KURU 5 TL’NİN ALTINA DÜŞECEK

Bir çok ekonomist dolar kurunun 31 Mart Yerel Seçimleri münasebetiyle faiz ve çeşitli enstürmanlarla baskılandığını ve seçimden sonra yukarı yönlü ciddi kur atakları yaşanabileceğini söylerken Mahir Ünal ise “Göreceksiniz, dolar seçimden sonra 5 liranın altına da düşecek. Bir sorun olduğunda toplum olarak 'Bunu aşarız' mı diyeceğiz yoksa dolarda hafif kıpırdama olduğunda 'Gördün mü, 10 lira olacak' mı diyeceğiz?" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri