Seçimde 'İstavroz Çıkaran Adayı' Destekleyen Kiliseye Bina Tahsisi

Romanya’nın Maramureş bölgesi papazı, pazar ayininde ortodoks cumhurbaşkanı adayı Başbakan Victor Ponta’ya oy verilmesini istedi. Hükümet bir kararnameyle, kiracısı olduğu binayı bedelsiz olarak kilise yönetimine tahsis etti.Romanya’da...

Romanya’nın Maramureş bölgesi papazı, pazar ayininde ortodoks cumhurbaşkanı adayı Başbakan Victor Ponta’ya oy verilmesini istedi. Hükümet bir kararnameyle, kiracısı olduğu binayı bedelsiz olarak kilise yönetimine tahsis etti.

Romanya’da Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde rekabet her alanda kendini hissettiriyor. Dini inanış farkları da kampanyadan nasibini alıyor. Ortodoks inancını öne çıkarmaktan çekinmeyen Başbakan Ponta, satır aralarında Alman kökenli Klaus Iohannis’in Protestan olmasına değiniyor.

Son olarak Maramureş bölgesi papazı İustin Sigheteanu, pazar ayininde halktan Victor Ponta’ya oy vermelerini istedi. "Bizimkine verin, hani istavroz çıkaran bizim adama." sözleriyle Ponta’yı işaret eden papaz, halka sandığa gitmeleri çağrısında bulundu.

Görüntülerin medyada yayınlanmasının ardından hükümet, adeta papazı ödüllendiren bir karara imza attı. İmzalanan kararnameyle, bölge papazlık idaresinin kiracı olarak kullandığı bina, bedelsiz olarak kilise yönetimine devredildi.

İlk tur seçimleri sonucu bölgedeki illerde Protestan aday Iohannis, rakibi Ponta’ya yaklaşık iki puanlık üstünlük sağlamıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri