Seçim Yasası TBMM gündemine gelecek

TBMM’ye bu hafta AK Parti ve MHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Seçim Yasası’nın gelmesi bekleniyor. Söz konusu yasa teklifiyle, seçim barajının yüzde 10’dan yüzde 7’e düşürüleceği belirtiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yasama çalışmalarını sürdürüyor. Uzun süredir AK Parti ve MHP’nin üzerinde çalıştığı Seçim Yasası’nın TBMM’ye sevk edilmesi bekleniyor. TBMM’ye gönderilecek bir başka düzenlemenin ise kadına ve sağlıkçılara yönelik şiddetle mücadeleyi içeren acil yargı paketi olacağı belirtiliyor. AK Parti ve MHP’nin üzerinde çalıştığı düzenleme teklifinin bu hafta TBMM’ye sevk edilmesi bekleniyor. Teklifle, yüzde 10 olan barajın yüzde 7’ye çekilmesi beklenirken, siyasi partilerin seçime girebilmeleri için Meclis’te grup kurma şartının kaldırılacağı belirtiliyor. Böylelikle milletvekili transferlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

ACİL YARGI PAKETİ DE GÜNDEMDE

Meclis’e gönderilecek bir başka düzenleme ise kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle mücadeleyi içeren acil yargı paketi olacak. Yeni düzenlemede, kadına yönelik şiddette cezalar artırılırken, iyi hal indirimine son verilecek. Cezalarda caydırıcılık esas olacak. Teklifle sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara yönelik tedbirler de yer alacak. Meclis’te bu hafta siyasi partilerin grup toplantıları da yapılacak. Liderler grup kürsüsünden milletvekillerine hitap edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri