Seçim yarışı bayrakçılara yaradı

12 Haziranda yapılacak genel seçimler öncesi siyasi partilerin bayrak taleplerine yetişmeye çalışan üreticiler yoğun mesaiye başladı
Heyecan dolu bir dönemin ardından milletvekili adaylarını belirleyen siyasi partiler, propaganda dönemine girdi. Halka projelerini anlatacak olan siyasiler, çeşitli büyüklüklerde parti bayrağı yaptırmaya başladı. Partinin amblemi, lider fotoğrafı ve siyasi sloganların yer aldığı bayraklar, kısa süre içerisinde parti binaları ve seçim bürolarını süsleyecek.
Bayrak siparişlerinin başlamasıyla yoğun bir mesaiye başlayan firmalar, siparişlerin erken başlamasından memnun. Tekstil sektörünün merkezi konumundaki Bursa'da bayrak üretimi yapan Karanfil Bayrak Sahibi Selahattin Avşar, bu süreçte 5 milyona yakın sipariş aldıklarını belirtti. Seçim nedeniyle partilerin büyük bir yarışın içine girdiğine dikkat çeken Afşar, bunun da bayrak üreticilerine yaradığını söyledi.
Seçimleri dört gözle beklediklerine dikkat çeken Afşar, bunu fırsat bilerek kasabından lokantacısına kadar herkesin bayrak üretimi yaptığını kaydetti.
Afşar, şöyle konuştu: “Şuan bütün partilerle çalışıyoruz. Yalnız geçen senelere göre siparişler biraz düşük. Çünkü sokaklara bayrak asma yasağı var. Patilerde siparişlerini yarı yarıya azalttı. Biz her sene 10 milyonun üzerinde bayrak yapıyorduk. Şuan 5 milyonun altında kalır gibi görünüyor. Ama seçime yaklaştıkça siparişlerin de artmasını bekliyoruz.”
Siparişlerin her geçen gün iyice yoğunlaştığını belirten Afşar, yetişebilmek için ek atölyeler açarak gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. En fazla bayrak talebinin AK Parti’den geldiğini ifade eden Afşar, en az siparişi ise Büyük Birlik Partisi (BBP) ile Demokrat Parti (DP)’den aldıklarını dile getirdi.
Kesim işi yapan İSFA firmasının sahibi İsmail Uçar ise işlerin gayet hızlı devam ettiğini söyledi. Şuan yaklaşık 100 bin metre bayrak siparişi aldıklarını vurgulayan Uçar, şunları kaydetti: “Onu en kısa zamanda yetiştirip diğer talepleri alacağız.
2 sene öncesine göre talep daha iyi. Çünkü iki sene önce bir ay öncesinden başlamıştı. Şuan ise çok erken başladı. 12 Haziran’a kadar 2,5, 3 ay çalışacağız. Bizim firma olarak bütün taleplere yetişmemiz mümkün değil. Şuan 400 bin bayrağı yetiştireceğiz. 12 Haziran’a kadar her halde 3,5 milyon adet bayrak keseriz.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri