"Seçim Sonrası Transferler Milli İradeye Saygısızlık"

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Antalya eski Şube Başkanı Lokman Kaya, 30 Mart mahalli seçimlerinde MHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Halil Karataş'ın AK Parti'ye geçmesini siyasi olarak etik bulmadıklarını söyledi....

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Antalya eski Şube Başkanı Lokman Kaya, 30 Mart mahalli seçimlerinde MHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Halil Karataş'ın AK Parti'ye geçmesini siyasi olarak etik bulmadıklarını söyledi.

Lokman Kaya, bu tür parti değiştirmelerin seçmenin milli iradesine saygısızlık olduğunu kaydetti. Halil Karataş'ın pazarlık sonucu AK Parti'ye geçtiği söylentilerinin halkın siyasetçiye olan güvenini azalttığını aktaran Kaya, bir partiden seçime giren ve seçildikten sonra başka bir partiye transferin 'milli iradeye' yapılabilecek en büyük saygısızlık olduğunu ifade etti. Kaya, "MHP ya da herhangi bir partinin oylarıyla seçilip bir başka partiye transfer olmak her şeyi bir kenara bırakın bir defa ahlaki değildir. Bence bunu yapan arkadaşlar ‘siyasi ahlaksızlık’ yapmıştır. ‘Para aldılar, transfer oldular’ gibi söylentilere gelince bunlar kanıtlanmadığı sürece sadece birer söylentidir ve bunu konuşmak da bir vebaldir. Zaman en adil yargıçtır. Eğer gerçek ise de zamanla bütün gerçekler ortaya çıkar. Her şey ve herkes karşılığını bulur. Ancak adaylar tespit edilirken ve listeler düzenlenirken aidiyet ve mensubiyet gibi belli hassasiyetler göz önünde bulundurulsa idi belki bu durum yaşanmayacaktı ve partimiz ve partililerimizin mensupları da bu şekilde rencide edilmemiş olacaktı." dedi.

Ülkü Ocakları'nda kazandığı tecrübe ve birikimini önümüzdeki süreçte aktif siyasette yer alarak göstereceğini belirten Kaya, bu partininin de MHP olacağını söyledi. Ülkü Ocakları'nda yetişmiş deneyimli kadroların, bilgi ve birikimini ülkesi ve milleti için aktif siyasetin yer alması gerektiğinin altını çizen Kaya, "Ülkü Ocakları'ndan yetişmiş genç kadroların dinamikliğini büyüklerin tecrübe ve birikimleriyle birleştirdiğimiz vakit, vizyonu geniş, daha aktif, daha yapıcı gelecek on yılları bile kapsayabilecek kalite ve öngörüde siyaset üretilebileceğini inanıyorum. Dolayısıyla biz büyüklerinin tecrübe ve birikimlerini yok saymayan genç, dinamik, aktif ve yapıcı bir siyasi kadroyla hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri