Sebze ve meyvede düşüş bekleniyor

Fiyatların yüksek olması nedeniyle satışların durgun olduğunu söyleyen kadınlar pazarı esnafı Şerafettin Küçükdurmuş, “Sebze ve Meyvelerin geçen yıla göre fiyatlar yüksek domates ve salatalık yerlilerin çıkmasıyla birlikte fiyatları da düşmeye başladı.

Fiyatların yüksek olması nedeniyle satışların durgun olduğunu söyleyen kadınlar pazarı esnafı Şerafettin Küçükdurmuş, “Sebze ve Meyvelerin geçen yıla göre fiyatlar yüksek domates ve salatalık yerlilerin çıkmasıyla birlikte fiyatları da düşmeye başladı. Bundan sonra diğer meyve ve sebzelerin yerlilerinin çıkmasıyla onların da fiyatları yavaş yavaş düşmeye başlar” dedi

Sebze ve meyvelerin fiyatlarının yüksek olduğunu belirten kadınlar pazarı esnafı Ömer kutu; ihracat mı var yoksa komisyonculardan mı fiyatlar baya yüksek. Domates 5 lira, patates 5 lira, soğan 5 lira, yerlilerde yüksek geçen seneye oranla fiyatlar yüksek ama hükümete kalmış bir şey biraz daha takip ederse illaki düşmesi gerek ama takipsizlik olursa fiyatlar aynı kalır. Bu sene kiraz, vişne, kayısı bol olduğu için fiyatları düşük. Şeftali yeni çıkmaya başladığı için biraz yüksek, biber 6 lira taze fasulye 7,5 lira şeklinde konuştu. ”

ÖMER PEHRİZ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri