Sebze meyve fiyatları fırladı

Sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor. Geçtiğimiz haftalarda 60 kuruşa kadar düşen mandalinanın kilosu 1.5 TL'ye kadar yükseldi. Patlıcan ise şu an pazarda 4 liradan, markette ise 5 liradan satılıyor. Fiyattaki artış tüketicileri üzdü.

Düşen meyve fiyatları yeniden yükselişe geçerken sebze fiyatlarındaki yükselişini sürdürüyor. Patlıcanın fiyatı dikkat çekiyor. Yazın 1 lira olan patlıcanın kilosu şu an 4 lira. Market reyonlarında ise fiyatı 5 lira. Geçtiğimiz haftalarda 60 kuruşa kadar düşen mandalinanın kilosu 1.5 TL'ye kadar yükseldi. Esnaf satışların düşük olduğunu belirtirken halk ise fiyatların yüksek olmasından şikayetçi.

NARENCİYE YÜKSELİŞTE

Muhacir Pazarı esnaflarından Halil Sarı, “Narenciyede yükseliş başladı. Geçen aylarda düşüşe geçen narenciye ürünleri bu hafta yükselişe geçti. Narenciyenin yükselişe geçmesinin nedeni ise artık sezonunun bitmesi. Artık narenciye hasadı azalmaya başladı. Narenciye sezonu bitiyor. Mandalinanın kilosu 60 kuruştan 1.5 TL'ye kadar yükseldi. Gene aynı şekilde 6 kilosu 5 TL olan portakal şu anda 4 kilosu 5 TL. Yavaş yavaş ilkbahar meyveleri gelmeye başladı. İlerleyen haftalarda ilkbahar meyveleri tezgahlarda yer alacak. Şu anda satışlarımız düşük. Fiyatların yüksek olmasından vatandaş şikayetçi. Mandalinanın 60 kuruşa olduğu hafta 10 kilo alan vatandaş şu anda mandalinayı 2-3 kilo alıyor” ifadelerini kullandı.

SATIŞLARIMIZ DÜŞÜK

Pazarcı Ogün Şahin ise, havaların soğumasının sebze fiyatlarını yükselttiğini belirtti. Şahin şu ifadeleri kullandı: “Sebze fiyatları yükselişe geçti. 2 haftadan beri yükselişe geçen sebze fiyatları, aynı fiyattan tezgahlarda yer alıyor. Fiyatların artmasının nedeni havaların soğumasıyla maliyetin artması. Şu anda sebze hallerinde sebze fiyatlarının kilosu çok yüksek. Vatandaşlar en çok patlıcan ile bibere şaşırıyor. Şu anda  patlıcanın kilosu 4 TL. Biberin kilosu ise cinsine göre değişiyor. Biberin kilosu ise en az 4 TL. Salatalığın kilosu 2.5 TL. Domatesin kilosu ise cinsine göre değişiyor. Şu anda domatesin kilosunu 3.5 TL'den satışa sunuyoruz. Vatandaş fiyatların yüksek olmasına rağmen alıyor. Almaktan başka çaresi yok. Yoksa aç kalacaklar. Ama 2-3 kilo almak varken vatandaş 1 kilo alıyor. Şu anda satışlarımız düşük.”

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri