Şebeke Suyu 7 Saat Boşa Aktı, Vatandaş Tepki Gösterdi

Maltepe’de, şehir şebekesine ait su borusu bilinmeyen bir sebeple patladı. Sokak sakinlerinin olayı İSKİ’ye bildirmelerine rağmen kimse gelmeyince su yaklaşık 7 saat boyunca boşa aktı. Su sıkıntısı nedeniyle tasarruf yapın demesine rağmen...

Maltepe’de, şehir şebekesine ait su borusu bilinmeyen bir sebeple patladı. Sokak sakinlerinin olayı İSKİ’ye bildirmelerine rağmen kimse gelmeyince su yaklaşık 7 saat boyunca boşa aktı. Su sıkıntısı nedeniyle tasarruf yapın demesine rağmen yetkililerin olaya duyarsız kalmasına sokak sakinleri tepki gösterdi.

İdealtepe Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan şehir şebeke suyuna ait su borusu saat 16.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple patladı. Sesi duyarak dışarı çıkan ve suyun boşa aktığını gören sokak sakinleri, durumu İSKİ’ye bildirdi. Vatandaşların üst üste aramalarına rağmen İSKİ ekipleri bir türlü gelmedi. Gün içerisinde sürekli yetkilileri arayan vatandaşlar, suyun 7 saat boşa akmasına tepki gösterdi.

İSTANBUL’DA SU SIKINTISI VAR DİYORLAR AMA BURADA SU BOŞA AKIYOR

İstanbul’da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle yetkililerin tasarruf uyarılarını vatandaş olarak dikkate aldıkları halde, yetkililerin bu olaya duyarsız kaldığını söyleyen sokak sakini Müzeyyen Ok, “Saat 16.00’dan beri bu su akıyor. Büyükşehirden tutun İSKİ, itfaiye, Ankara’ya kadar aradık. Herkesi aradık, hepsi İSKİ arızaya yönlendiriyor, onlar da bizimle dalga geçiyor. Yok on dakika sonra geleceğiz, yarım saat sonra geleceğiz dediler, sonra fırça yemeye başladık. Diğer vatandaşlar da aradılar ama hala gelmediler. Saat 22.00 oldu hala gelmediler. İstanbul’da su yok deniyor ama manzarayı görüyorsunuz. Çaresiz kaldık. Yani İstanbul susuz deniyor ama su boşa akıyor, görüyorsunuz. Bahçemizi sulamıyoruz İstanbul’da su sıkıntısı var diye. Ama burada su boşa gidiyor. Sorumlusu kim bilmiyorum.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

BİZE SU TASARRUFU YAPIN DİYORLAR AMA KENDİLERİ SUYA SAHİP ÇIKMIYORLAR

Yetkililerin saatlerce kendilerini 'geleceğiz' diye oyaladıklarını söyleyen Meltem Demirseçen ise “Akşam 16.00 sularında buradaki su patladı. Biz sesi duyup geldik. Sonra İSKİ’yi aradı annem. Geleceklerini söylediler ama gelmediler. Saat 17.00’de yine İSKİ’yi aradık yine gelmediler. Şebeke suyu devletin suyu, yazık günah yani. Ya bizim su tasarrufu yapmamızı söylüyorlar, gerçekten yapıyoruz ama kendileri sahip çıkmıyorlar.” diye konuştu.

Yaklaşık 7 saattir akmaya devam eden suya yetkililerin hala müdahale etmemesi dikkat çekti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri