Sebahat Tuncel: 22 Kişinin Ölümünden Cumhurbaşkanı Ve Başbakan Sorumludur

HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Kobani protestolarında 22’den fazla insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Tuncel, “Bunun sorumlusunu HDP olarak göstermek kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun sorumlusu; Cumhurbaşkanıdır, Başbakandır.”...

HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Kobani protestolarında 22’den fazla insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Tuncel, “Bunun sorumlusunu HDP olarak göstermek kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun sorumlusu; Cumhurbaşkanıdır, Başbakandır.” dedi.

Sebahat Tuncel, partisinin Fatih Aksaray’da düzenlediği Kobani eylemine katıldı. AK Parti hükümetinin barış ve çözüm istiyorsa müzakereleri derinleştirmesi gerektiğini söyleyen Tuncel, “Sayın Öcalan’la görüşüyorsunuz. Sizin yetkilileriniz de bizim yetkililerimiz de Sayın Öcalan ile görüşüyor. Ne konuşulduğunu biliyoruz. Siz Türkiye halkını bilgilendirmiyorsunuz. Ama sayın Öcalan tüm Türkiye halkını bilgilendiriyor. Müzakere heyetleri İmralı’ya gitmelidir. Sayın Öcalan ile müzakere sürecini geliştirmelidir. Tabii ki bazı gelişmeleri önemsiyoruz. AKP’nin iddia ettiği gibi savaştan, çatışmadan yana tavır almıyoruz.” diye konuştu.

Kobani protestolarında 22’den fazla insanın yaşamını yitirdiğini dile getiren Tuncel, “Bunun sorumlusunu HDP olarak göstermek kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun sorumlusu, Cumhurbaşkanıdır, Başbakandır.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin IŞİD’i desteklediğini iddia eden Tuncel, “AKP, El-Kadie’ye bağlı El- Nusra’yı destekledi. Bunu hem de bütün dünyanın gözü önünde utanmadan yaptılar. Hiç çekinmeden yaptılar. Sınırlarını çete örgütlerine açtılar. Yaralılarını Türkiye’de tedavi ettirdiler. İstanbul’da, Hatay’da, Gaziantep’te hepsi cirit atıyor. IŞİD Türkiye açısından da bir tehdit haline gelmiştir.” dedi.

Tuncel sözlerine şöyle devam etti: “IŞİD çetelerini tutuklayınız. Kobani’de direnen halkın yanında olunuz. Bir güvenlik koridoru açın ve buraya hem insani yardım hem de IŞİD’e karşı kendisini savunabilecek desteği götürünüz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri