Şeb-i Arus'un yeri Konya

Dedeman Otel Konya Genel Müdürü Recep Altınok ile Anemon Otel Konya Genel Müdürü Kazım Öztoklu, turizmciler olarak alternatif Şeb-i Arus kutlamalarına karşı olduklarını belirterek, “Şeb-i Arus etkinliklerinin yeri sadece Konya'dır” dedi

Dedeman Otel Konya Genel Müdürü Recep Altınok ile Anemon Otel Konya Genel Müdürü Kazım Öztoklu, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut, Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu. Ziyarette Konya turizmi ve yaklaşan Şeb-i Arus etkinlikleri konuşuldu. Konya'daki otel sektöründe büyük bir işbirliği olduğuna dikkat çeken Dedeman Otel Konya Genel Müdürü Recep Altınok, "Konya'da otelcilik sektöründe Anemon Otel ve diğer otellerle olan işbirliğimiz rekabetin önüne geçiyor. Yeni oteller yükseliyor Konya'da. Bir noktada bu oteller gerekli. Çünkü Konya-İstanbul arası hızlı tren seferleri yakın zamanda faaliyete geçecek. Bunun yanında kongre turizmi de potansiyeli olan bir konu. Yine sağlık turizminde de çalışmalar yapılıyor. Bunların altyapısını hazırlamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ŞEB-İ ARUS KONYA'NINDIR

Çok tartışılan Şeb-i Arus etkinliklerinin Konya dışında da yapılmasının yanlış olduğunu savunan Altınok, "Şeb-i Arus'un merkezi Konya'dır. Hz. Mevlana'nın şehridir, Konya. O yüzden Şeb-i Arus etkinliklerinin başka şehirlerde, pop sanatçılarının konserler vererek yapması uygun değil. Bir Konyalı olarak, buna karşıyım. Bütün Konyalıların da buna sahip çıkması gerekiyor. Nasıl Kırkpınar Yağlı Güreş etkinlikleri Konya'da yapılmıyorsa, sadece Edirne'de yapılıyorsa. Şeb-i Arus etkinliklerinin de sadece Konya'da yapılması uygundur" sözlerini kullandı.

İHRACAT YAPIYORUZ

Otelciliğin bir noktada, ihracat anlamına geldiğini ifade eden Altınok, "Yaptığımız iş aslında bir ihracat. Yurt dışından veya Ankara'dan, İstanbul'dan para aktarımı yapıyoruz. Talep artıyor. Tabi burada Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı restorasyon çalışmaları da etkili oluyor" dedi. Dedeman Konya Otel'in yetişmiş eleman anlamında bir okul vazifesi de gördüğünü kaydeden Altınok, "Belki de otelimizin en büyük avantajı, kökten eleman yetiştirmesidir. Mümkünse daha önceden hiçbir yerde çalışmamış kişileri kadromuza dahil edip, kendi konseptimize uygun olarak yetiştiriyoruz. Komi olarak girip, ziyafet müdürü olan arkadaşlarımız var. Dedeman Konya Otel, bir okul vazifesi de görmektedir" diye konuştu.

ETKİNLİKLER TURİZME YANSIYOR

Konya'da kültür ve spor alanında yapılan etkinliklerin Konya turizmine olumlu olarak yansıdığını belirten Anemon Otel Konya Genel Müdürü Kazım Öztoklu ise, "Konya, turizm alanında ciddi gelişme kaydeden ve bu gelişmeyi sürdüren bir şehir. Bir çok etkinlik yapılıyor ve bunun bizlere geri dönüşü oluyor. Mesela bir geçtiğimiz günlerde Mistik Müzik Festivali yapıldı. Daha önce Rumi Çocuk Oyunları da bizlere misafir kazandıran bir etkinlik" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'nın da şehre büyük katkı sağlayacağını da sözlerine ekleyen Özütoklu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konya, spor alanında da ciddi mesafeler kaydettiğini söylemek mümkün. Uluslararası standartlarda bir stadımız var. 7 Aralık'ta yapılacak derbi ile stadımızdaki maçı milyonlar izleyecek. Milli maçların da Konya'da yapılması konuşuluyor. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde, şehre ve biz otelcilik sektöründe olan kişilere büyük katkı sağlayacaktır." Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan ise, Altınok ve Öztoklu'ya çalışmalarında başarılar diledi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri