Şeb-i Arus ayağa düştü!

Pek çok kişi ve kurum Mevlana'nın Konya, Konya'nın da mevlana ile bütünleştiğini belirterek bu keyfi hareketlerin biran önce durdurulması şeklinde açıklama yaparken ilgili kurumlardan ses çıkmıyor

Konya ile özdeşleşen Şeb-i Arus törenleri, rant uğruna aslından uzaklaştırılarak başka şehirlerde yapılıyor. Pek çok kişi ve kurum Mevlana'nın Konya, Konya'nın da mevlana ile bütünleştiğini belirterek bu keyfi hareketlerin biran önce durdurulması şeklinde açıklama yaparken ilgili kurumlardan ses çıkmıyor.

Her yıl Mevlana'nın Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri münasebetiyle Konya'da programlar düzenlenirken 13 Aralık tarihinde İstanbul'da da alternatif hale getirilmeye çalışılan bir program yapılıyor. İstanbul'da yapılan bu program önceki yıllarda Konyalılar ve Konya STK'larından tarafından sert bir şekilde uyarılsa da resmi bir yaptırım uygulanmadığı için yapılmaya devam ediyor. İstanbul'da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine ise Mevlana ve Mevlevilik kültürüyle uzaktan yakından alakası olmayan Alişan, Yavuz Bingöl ve Mustafa Ceceli gibi şarkıcılar da katılıyor. Şeb-i Arus kutlamaları aslından uzaklaştırılarak, popüler kültüre kurban ediliyor.

Yetkili kurumların umursamazlığından yüz bulan kurumlar, Mevlana ve Mevlevilik değerlerini yıpratarak aslına uygun olmayan programlarını devam ettiriyorlar.

Vatandaşlar Mevlana Anma Törenleri'nin aslının bozulmaması için ilgili kurumların gerekli tedbirleri alarak çakma "Şeb-i Arus" törenlerini engellemesi gerektiğini söyledi.

HÂLİD ŞEN – merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri