Schulz: Türkiye, Avrupa Perspektifinden Uzaklaşmamalı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye’ye Avrupa perspektifinden uzaklaşmaması çağrısında bulundu.Martin Schulz, Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’le görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.Avrupa...

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye’ye Avrupa perspektifinden uzaklaşmaması çağrısında bulundu.

Martin Schulz, Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’le görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği olarak Türkiye ile sadece Kıbrıs konusunda değil, her alanda yapıcı ilişkilere sahip olmaları gerektiğini ifade eden Schulz, “Türkiye ile ilişkilerimizi mümkün olduğu kadar derinleştirmeli ve canlandırmalıyız. Türkiye’ye de Avrupa perspektifinden uzaklaşmaması çağrısında bulunuyorum.” dedi.

Kıbrıs’ta kapsamlı çözüm müzakerelerini yeniden başlamasına AP olarak tam destek verdiklerini söyleyen Schulz, bundan sonraki adımları için Rum liderle görüşlerinin büyük ölçüde örtüştüğünü dile getirdi. Schulz, Anastasiadis’in önümüzdeki aylarda yapıcı çözüm için verdiği taahhüdü hatırlattı ve bu vizyonu desteklediklerini dile getirdi.

RUM LİDER: GERÇEK BİR AB ÜYESİ OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Rum lider Nikos Anastasiadis ise Kıbrıs’ta kalıcı çözüm için Schuzl’a gerek Türkiye, gerekse Kıbrıslı Türkler nezdindeki girişimleri için teşekkür etti. Kıbrıs Rum Kesimi’nin AB’nin tam üyesi olduğunu hatırlatan Anastasiadis, AB’nin çözüm sürecinde oynayabileceği rolü ele aldıklarını ve bunun da doğal olduğunu savundu. Anastasiadis, sözlerini şöyle bitirdi: “Kalıcı çözüm aranırken AB müktesebatı ve insan hakları değerleri dikkate alınmalı. Bu yüzden AP’nin tam desteğine ihtiyacımız var. Ben ada’yı yeniden birleştirecek, barış ve refah içinde yaşayacağımız çözüm için, gerçek bir AB ülkesi olabilmemiz için yorulmadan çalışmaya kendimi adadım.”

Bu arada Anastasiadis, AB Komisyonu başkanlığına seçilen Jean-Claude Juncker’la da bir araya geldi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri