Sayı: Öleceğimi bilsem ağalığı vermem

Tekirdağ Güreş Ağası Halil Sayı, Ağalık için karşıma Yunan iş adamı çıksa ve ben öleceğimi bilsem, yine ağalığı ona vermem. Bu benim dualı ata sporum dedi.

Tekirdağ’da geleneksel olarak kutlanan Kiraz Festivali kapsamında her yıl Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan adına düzenlenen güreşlerde 17 yıldır aralıksız sürdürdüğü ‘güreş ağalığı’na bu yıl yeniden aday olacağını bildiren iş adamı Sayı, Çanakkale’nin merkeze bağlı Kepez Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 41.’si düzenlenen Geleneksel Kepez Yağlı Pehlivan Güreşi’nin ağalığını, 70 bin TL veren Yunan iş adamı Anestis Milonays’a verilmesini kınadığını söyledi.

Sayı, yaptığı açıklamada, Kepez’de ağalığın bir Yunanistanlı tarafından alınmasını eleştirmediğini, ancak ağalığı bir Yunan’a veren Kepez Belediye Başkanı ile iş adamlarını kınadığını bildirdi.
Sayı, “Ben Kepez’de güreş ağalığını alan arkadaşımı kınamıyorum. Demek ki Kepez’de iş adamları ve belediye başkanı o kadar duyarsızmış ki, bu dualı ata sporunu bu kadar yalnız ve öksüz bıraktılar. Ata sporumuzu yalnız bırakan belediye başkanı ve iş adamlarını kınıyorum. Alan arkadaş parası varmış, gelmiş almış. Ancak, 17 yıldır ağalığını sürdürdüğüm Tekirdağ’da karşıma güreş ağalığı için Yunan çıksa orada kapışırız” şeklinde konuştu.
Ağalığı, herkesin yapabileceğini, ancak ata sporu olan güreşi yaşatmak ve yüceltmek amacıyla sahip çıkmak gerektiğini belirten Sayı, şöyle devam etti: “Kanımın son damlasına kadar ata sporunu layıkıyla yerine getirmek benim şerefimdir. Ben kendimi bildim bileli güreşin içindeyim. Hüseyin Pehlivan’ın güreşlerini göremedim, ancak hocalığını gördüm. Onun hikayesi beni çok etkiledi. Güreşi bu kadar sevmemde onun hatırasının çok büyük katkısı var. Rahmetli Hüseyin Pehlivan, 13 yıl Türkiye’de yenilmeyen bir başpehlivandır. Bu bir dünya rekorudur.”
Sayı, ağa olmak isteyen adaylar arasındaki en önemli unsurun, ata sporunu sevmesi olduğunu belirterek, bu yıl yapacakları güreşlerde, 22’si başpehlivan olmak üzere 220 güreşçinin mücadele edeceğini kaydetti. “Ağalık için bana rakip çıkacak mı bilmiyorum, ama karşıma Yunan iş adamı çıksa ve öleceğimi bilsem yine de ağalığı ona vermem, çünkü o benim dualı ata sporum” diye konuşan Say, Tekirdağ’da yapılan yağlı güreşlerin pehlivanlar için Edirne Kırkpınar’ın finali niteliğini taşıdığını ifade etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri