Sayı: Engellilerin durumu içler acısı

HAS Parti Konya Milletvekili adayı Hasan Basri Sayı, Engelliler Haftasının başlaması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında sorunlarını dile getirdi

HAS Parti Konya Milletvekili adayı Hasan Basri Sayı, Engelliler Haftası’nın başlaması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında sorunlarını dile getirdi. Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de 2010 yılı rakamlarına göre 9 milyon engelli nüfusunun olduğunu ifade eden Sayı, “9 milyon engelli nüfusunun ne yazık ki sadece 1 milyon 359 bin 221’i devletin verdiği maaştan faydalanıyor. Kalan engelliler kaderlerine terk edilmiş durumda. Biz HAS parti olarak bu sorunu çözmek için önemli projeler geliştirdik” dedi.

Engellilerin en büyük sıkıntılarının kendilerine acınması olduğunu ifade eden Sayı, “Ülkemizde engelliler temel haklarını T.C. Anayasasından ve yasalardan almaktadır. Son on beş yıldır engellilere yönelik bazı düzenlemeler getirilmiş olmasına rağmen halen engellilerin önemli bir bölümü temel haklarını kullanabilmekten uzaktır. Ne yazıktır ki yürütme erkine bağlı hizmet veren kurumlar ile toplumumuz engelliye öncelikle acımakta ve daha sonra lütuftan ihsanlarda bulunmaktadır. Biz böyle bir düşünceyi kabul edemeyiz. Engelliler olarak tek istediğimiz yasaların bizlere tanıdığı hakların tamamından faydalanmak ve kimseye yük olmadan yaşamımızı sürdürmek” diye konuştu.

HAS Parti olarak engelliler ile ilgili önemli projelerinin olduğunu da belirten Sayı, “Halkın Sesi Partisi, ülkemizde yaşayan özürlüler ve dezavantajlıların önlerindeki engelleri kaldırmak için ortaya koyduğu hedefleri ortadadır. Özürlüler yeniden düzenleyecek, kuruluşlarını olduğu bir yapıya kavuşturacaktır. Engellileri dışlayıcı ayrımcılık suç sayılacak ve caydırıcı             yaptırımlar getirilecektir” şeklinde konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri