Saydam: Konya'da her gün arızalı otobüs fotoğrafı paylaşılıyor

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Belediye başkanlarına ‘şehirde gezin’ çağrısı! 
Saydam, “Konya Büyükşehir Belediyesi olsun, merkez ilçe belediyeler olsun; şehrin turizm ve kültürüne son dönem yaptıkları yatırım ve katkılar görmezden gelinemez. Sosyal medya hesapları, ulusal tv'lere ve başka illerin bilbordlarına verilen reklamlar, festivaller, şenlikler vs. Tebrik ediyoruz. Diğer taraftan yeni turizm alanları, eğlence yerleri, mahalle konakları yapılıyor. Görüyoruz. Bunlar şehrin tanıtımı ve sosyal yaşamı için gerekli ve güzel olan faaliyetler. Burada da bir problem yok” dedi.

“Ancak özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi bu tür faaliyetleri yapacağım derken kendi aslı faaliyetlerini yerine getiremediği bariz görülmekte. Geçtiğimiz günlerde yağan karın altında kaldıkları kanaatindeyim. Bugün hâlâ kaldırımlarda kar küreyen belediye çalışanları gördüm” diyen Saydam, şunları ifade etti: “Allah'tan birçok yer eridi de gerek kalmadı. Yoksa kaç gün daha buzun üstünde gider gelirdik bilmiyorum. Diğer taraftan asıl önemli olan toplu ulaşım. Otobüsler mi vatandaşı taşıyor, vatandaş mı otobüsü belli değil. Hergün mutlaka bir veya birkaç arızalı otobüs paylaşılıyor. Yolda kalanlar, kapısı açık gidenler, hiç gelmeyenler, dolu geçenler...  

Yalnız müjde. Eğer "metro" hikayesine dönmezse; bir kısmı 2022, bir kısmı da 2023 yılında yeni  otobüsler alınacakmış. Sabredin! Az kaldı. Yaza çıkarsak, AB'nin bilmem ne fonundan para gelirse (kredi) ve o güne başka açık çıkmazsa bir miktar otobüs alınacakmış. Yeterli olur mu olmaz mı bilmiyorum. Diğer taraftan ağır geçen kış şartları da cabası her yer köstebek yuvasına döndü. Her taraf delik deşik. Belediye Başkanlarımızı şehirde gezmeye davet ediyorum. Özellikle sanayileri bir gezin. İnsanların çamur içerisinde nasıl çalıştıklarını bir görün. Birikmiş çöpleri bir görün. Dağılmış tretuvarları bir görün. Çekmeyen logarları, yağmurda biriken suları görün.

Yani asıl işiniz belediye hizmetlerini yerine getirmek. Ulaşımı, trafiği, altyapıyı, çöpü, hava kirliliğini çözmek. Festivale katılım sayısının çokluğu kadar sabahları tek otobüse sığabilen insan sayısı da önemlidir sanırım. Rabbim yardımcımız olsun. Sizin de, vatandaşın da.”

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri