Saydam: Konya Metrosu için söz verdiniz üzerinden 580 gün geçti!

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Şehrin gündemi 5. İslami Dayanışma Oyunları. Metro ne oldu? Söz verdiniz üzerinden 580 gün geçti. Yoksa gündemden düştü mü?” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Önümüzdeki günlerde şehrimiz 5. İslami Dayanışma Oyunları adı verilen bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Hayırlı olsun” dedi.

“Tabiî ki Müslüman ülkelerin bir araya gelip her alanda işbirliği yapmasını önemsiyoruz” diyen Saydam, “Milli Görüş olarak İslam Birliğinin mutlaka kurulması gerektiğini, İslam Ortak Pazarının, İslam Birleşmiş Milletlerinin, İslam Ortak Parasının olması gerektiğini hatta Müslüman Ülkeler ortak barış gücünün kurulması gerektiğini her seferinde söylüyoruz. Hatta kısa dönem iktidar ortaklıklarımızda hızlı bir şekilde bunun ete kemiğe bürünmesi için adımlar attık. Bunun en önemlisi de D-8 oluşumudur. Tabi ki bu iktidar batı sevdasından, AB sevdasından, Amerika sevdasından öte bir adım atmadı. D-8'e de gereken önemi vermedi. Önem veriyoruz algısı oluşturuyorlar ve her işte olduğu gibi burada da dayanışmanın eğlence kısmına talip oldular. Bu meselede de yine mütedeyyin hassas Konya Halkımızı 'işte gördüğünüz gibi İslam Ülkeleri arasında dayanışma yapıyoruz' algısı oluşturuyorlar. Şimdi samimiyet vakti” şeklinde konuştu.

DIŞ GÜÇLER MASALINI DİNLEMEMİŞ OLACAKTIK”

Zaman zaman “İslam Ülkeleri bir araya gelmeli ve batı blokuna karşı en azından bir yaptırım gücü olmalı" dediklerinde “kiminle? hangi İslam ülkesi ile, ortada İslam Ülkesi mi var?" diye cevap aldıklarını ifade eden Saydam, şunları kaydetti: “İşte İslam Ülkeleri. İşte şu oyun oynayacacağınız, olimpiyat düzenlediğiniz İslam Ülkeleri var ya işte onlarla kuracağız İslam Birliğini. Oyun oynamayacağız. Oyun kuracağız! AB, ABD, israil, Çin, Rusya coğrafyamıza oyun oynarken, biz oyunda oynaştayız. (Tabi ki yeri gelince o oyunda oynanacak.) AB peşinde koştuğunuz kadar şu İslam Ülkelerini bir araya getirmek için koşsaydınız, bu eforu orada harcasaydınız, en azından şu 'dış güçler' masalını dinlememiş olacaktık. Dönem dönem gidip Katar Şeyhlerine, S. Arabistan Prensine, BAE Şeyhine el açıyorsunuz ya. Bunun için dün söylemediğimizi bırakmadığımız adamlarla bugün normalleşmek için efor sarfediyoruz ya, işte bunların hiç birine gerek kalmayacaktı. Neyse bu bile büyük bir gelişme.”

SEÇİM VAADİ OLARAK TEKRARLAYABİLİRSİNİZ

Konya'nın gündeminin 5. İslami Dayanışma Oyunları olduğunu, etkinlik için 1 hafta kaldığını dile getiren Saydam, son olarak şunları söyledi: “Yöneticilerimiz çok heyecanlı. 1 yıldır geriye doğru sayıyorlar. Vatandaşımız da heyecanlı mı, bu organizasyon için geriye doğru sayıyorlar mı bilmiyorum ama vatandaşımızın yıllardır beklediği başka yatırımlar var. Ne oldu verdiğiniz o sözler? Bunlar için de geri sayıyor musunuz? Veya en azından gündeminizde mi? Ne oldu ovaya gelecek olan su? Ne oldu KOP Projesi? AHİ kanalı? Ne oldu Metre? Bir gelişme var mı? Yoksa tamamen gündemden düştü mü? Söz verdiğiniz günden itibaren üzerinden yaklaşık 580 gün geçmiş. Konya Çevre Yolu. Ne oldu? Yarım yamalak bir kısmı yapıldı. Öylece kaldı değil mi? Ne zaman bitecek? Ağır vasıtalar hâlâ şehir içine girmeye devam edecek mi? Unutmadık! Biz saymaya devam ediyoruz. Ha bir de banliyö sözünüz vardı. Ne oldu? O meselede zaten bir tarih vermemişsiniz. O canlılığını, belirsizliğini koruyor. Onu önümüzdeki seçimde de seçim vaadi olarak tekrarlayabilirsiniz. Yeniymiş gibi algılarız. Mevlana Çarşısı yerine yapılan Altın Çarşı da bile verdiğiniz sözün üzerinden neredeyse 1 yıla yakın sapma gerçekleşti. İnşallah daha fazla uzamaz. Bunların hesaplarını yapamıyor musunuz?”

MESUT TURAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri