Savunma Tanıkları Oscar Pistorius'un Serbest Kalması İçin Çabalıyor

Güney Afrika'da Cuma günü karar çıkması beklenen Oscar Pistorius duruşmasında ifade veren savunma tanıkları, ampute atletin serbest bırakılması için büyük çaba sarf ediyor. Savcı Garrie Nel ise, “ciddi şuç işleyenlerin serbest bırakılmasının...

Güney Afrika'da Cuma günü karar çıkması beklenen Oscar Pistorius duruşmasında ifade veren savunma tanıkları, ampute atletin serbest bırakılması için büyük çaba sarf ediyor. Savcı Garrie Nel ise, “ciddi şuç işleyenlerin serbest bırakılmasının adalete olan güveni sarsacağı” gerekçesiyle Pistorius'u hapse göndermek için direniyor.

Bir ay aradan sonra Pazartesi günü Pretoria'nın Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi'nde tekrar başlayan duruşmada dinlenen savunma tanığı Psikolog Annette Vergeer, "Fiziksel engelli olan ve psikolojisi bozulan Pistorius'un hapishane koşullarının yetersizliğinden dolayı gözetim altında tedavi edilmesi uygundur." dedi. Savcı Garry Nel ise Güney Afrika'da son 10 yılda 128 fiziksel engellinin demir parmaklıklar ardına gönderildiğini, özel donanımlı hapishanelerin Pistorius'un ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Nel ayrıca, Vergeer'in hapishanelerin koşullarını ve kanunları bilmediğini, ünlü atletin hapsedilmesi durumunda protezlerine izin verilmemesinin ihtimal dahilinde bile olmadığını ifade etti.

Savcı Nel ayrıca, Pretoria Merkez Hapishanesi'nin sağlık imkânlarının yanında engelliler için hem küvet hem de duş olduğunu, Vergeer'in raporunda ise bu imkanların olmadığının yer aldığını söyledi.

Davanın başından beri Pistorius'u ve tanıkları çapraz sorguda terleten Nel, Hakim Thokozile Masipa'nın “cinayet suçunu düşürerek kasıtsız öldürmeye” hüküm vermesi karşısında şok yaşamıştı. Nel bugünkü duruşmada Vergeer'in, Pistorius'u ev hapsine aldırmak için çabaladığını, bu durumda atletin normal hayatına ve spora geri döneceğini, bu kararın da toplumda ciddi şuç işleyenlerin affedildiği görüşüne yol açacağını dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri