Savunma Fuarı'nda Türk Standlarına Yoğun İlgi

Tayland’da düzenlenen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı'nda Türkiye'den gelen firmaların ürünleri yoğun ilgi gördü.

Tayland’da düzenlenen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarı'nda Türkiye'den gelen firmaların ürünleri yoğun ilgi gördü. Fuara en çok firma ile katılım unvanını, 15 firma ile Türkiye aldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) fuardaki standı devlet yetkilileri ve komutanların akınına uğrarken, gelen misafirleri Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ve Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan karşıladı. Konuklara Türk kahvesi ve lokumu ikram edildi.

Fuar hakkında konuşan, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, "Bugün bu fuara resmi olarak SSM şemsiyesi altında 15 firma ile birlikte katılım sağlıyoruz. Amacımız son on yılda gelişmekte olan savunma sanayi ürünlerini diğer ülkeler ile paylaşmak ve tanıtmak. Bu bölge son dönemde önemli bir hale gelmeye başladı. Bu tür fuarlar ürünlerimizi uluslararası platformda göstermek için önemli bir fırsat. Bizler burada Savunma Bakan yardımcımız, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 15 firma ve 50’ye yakın delegasyon ile temsil ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hava Savunma Sistemleri Program Direktörü Mustafa Kaval ise "Turkiye’den fuara yoğun bir katılım. Buradaki pazarlama ve satış faliyetlerimizin fuara önemli bir katkı sağlıyacağını düşünüyoruz. Fuarda sergilediğimiz ürünlerden biri ise hava savunma sistemi. (Kaideye Monteli Stinger Sistemi) Özellikle Tayland Kara Kuvvetleri ile bu konuda görüşmelerimiz sürmekte.” diye konuştu.

Tayland'ı pazar olarak önemsediklerini vurgulayan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Pazarlama ve İhracat Dairesi Başkanı Akif Akgül, "Ülkenin Asya Pasifik'te bir hub olma durumu var. Burada ciddi anlamda bir savunma sanayi ürünleri pazarlarsak, çevre ülkelere de etkisi olacaktır. Firmamız olarak Tayland polisine hafif silahlarımızı sattık." diyerek Tayland hükümetinin özellikle roket sistemleri ve piyade tüfekleri ile yakından ilgilendiğini belirtti.

Fuara zırhlı araçlar ile katılıyoruz diyen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Sirketimiz olarak 4 tondan 60 tona kadar bir çok değişik tekerlekli ve paletli zırhlı araç imal ediyoruz. Tayland'ın zırhlı araçlara ihtiyacı var. Bunlar 4x4, 6x6, 8x8 olabiliyor ve burada bu şekil çalışmalar var burada ürünlerimizi tanıtıyoruz. Tayland silahlı kuvvetlerin alımlarına katılabilmek için burdayız. Tayland'ın kalabalık bir ordusu var ve bölge'nin önemli ülkelerinden biri.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Bangkok Büyükelçisi Osman Bülent Tulun, 7 Kasımda sona erecek fuara katılan firmaları tek tek ziyaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri