Savunma Diagne ve Filipovic’e emanet

 Atiker Konyaspor’da sezonun ikinci yarısında stoperde Diagne ve Filipovic ikilisinin oynaması bekleniyor. Bu iki oyuncunun son dönemdeki uyumu Aykut Kocaman’ı memnun ediyor.

Atiker Konyaspor’da stoper mevkiinde ikinci yarının ikilisi belli oldu. Selim ay ve Uğur Demirok’un sakatlığı nedeniyle  ikinci yarıda Diagne ve Filipovic ikilisi forma giyecek.  Teknik direktör Aykut Kocaman bu ikilinin hazırlık maçlarındaki performansından memnun kaldı. Sezonun ikinci yarısında olağanüstü durumların yaşanmaması halinde stoper mevkiinde bu iki isim yer alacak.

Atiker Konyaspor sezona stoperde Ali Turan ve Uğur Demirok ikilisi ile başladı.  İlk iki haftada kalesinde yan toplardan 5 gol gören teknik direktör Rıza Çalımbay  sezonun 3. Hafta maçında Ali Turan’ın yerine Selim Ay’a şans verdi. Atiker Konyaspor’un geçen sezon sakatlanan stoperi Petar Filipovic’in henüz hazır olmayışı ve yeni transfer Fallaou Diagne’nin henüz tam hazır olmaması  Rıza Çalımbay’ın Selim’e şans vermesine sebep oldu. Selim Göztepe maçına kadar bu şansı iyi değerlendirdi ancak Göztepe maçında ki hataları nedeniyle tekrar kesik yedi.  Son haftalarda yaşanan sakatlıklar nedeniyle stoper mevkiinde sıkıntı yaşayan yeşil-beyazlı ekipte ikinci yarıda Diagne ve Filipovic’in daha sık forma giymesi bekleniyor.

SAVUNMA SIKINTILARA RAĞMEN BAŞARILI BİR PERFORMANS SERGİLEDİ

Atiker Konyaspor’un ilk 17 haftalık savunma performansı istatistikleri gelecek adına olumlu sinyaller verdi. Yeşil-beyazlı ekip geride kalan 17 haftada  kalesinde 20 gol gördü.  Atiker Konyaspor’un ilk yarıdaki savunma karnesi şu şekilde:  Savunmada top kazanma başarı yüzdesi yüzde 62,5, ikili mücadele kazanma oranı yüzde 51.1, hava topu mücadelesi kazanma yüzdesi yüzde 49.5. Bu oranlar ilk yarının sonlarına doğru  yükselme gösterdi.  Atiker Konyaspor bu istatistiklerle 6 maçta kalesini gole kapatırken maç başı 1,2 gol yeme ortalaması ile ilk yarıyı tamamladı.

KANATLAR ALTERNATİFLİ HALE GELDİ

Atiker Konyaspor’un kanat savunmaları Zuta’nın da takıma katılması ile birlikte alternatifli bir hale geldi. Sağbekte Nejc Skubic ve Opanasenko sol bekte ise Ferhat Öztorun ile birlikte yeni transfer Makedon Zuta yer alıyor. Sezonun ikinci yarısında bu oyuncular forma için büyük rekabet içerisine girecek.  İkinci yarının ilk maçında Skubic’in cezalı olması nedeniyle sağ bekte Opanasenko’nun forma giymesi bekleniyor.  Sarı kart sınırından bulunan sol bek Ferhat Öztorun’un Erzurumspor  karşısına ilk 11’de çıkması yeni transfer Zuta’nın ise yedek kulübesinde olması bekleniyor.

FERHAT TÜRKOĞLU     

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri