Saü'de Ekonometri Seminerleri Başladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) öncülüğünde düzenlenen Sakarya Ekonometri Seminerleri (SES) başladı.Finansal Ekonometri Bölümü tarafından düzenlenen seminerin koordinatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) öncülüğünde düzenlenen Sakarya Ekonometri Seminerleri (SES) başladı.

Finansal Ekonometri Bölümü tarafından düzenlenen seminerin koordinatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Finansal Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şakir Görmüş, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Veli Yılancı, araştırma görevlileri Mücahit Aydın ve Gürkan Malcıoğlu yapıyor.

SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Fatih Savaşan, sosyal bilimlerin olmazsa olmazı haline gelen ekonometri ve istatistik konusundaüniversite olarak marka haline gelmek istediklerini söyledi.

Ekonometri seminerlerinin üniversitenin sosyal bilimlerde yayın kapasitesini artırırken diğer taraftan SAÜ’nün bu alanda marka haline gelmesine yardımcı olacağını kaydeden Savaşan, "Rektörün katılımcıların barınma, ulaşım ve diğer ihtiyaçlarını karşılamada tam desteğinin olması işimizi kolaylaştırmaktadır. Seminerler yaz aylarını en verimli şekilde geçirmek isteyen genç akademisyenler için önemli bir fırsat." diye konuştu.

Aynı zamanda ekonometri seminerlerinde ders de veren SES koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Veli Yılancı ise seminerlerin her yıl yaz aylarında tekrarlanacağını ifade ederek; "Şırnak’tan, Yozgat’a, Dumlupınar’dan Bilecik’e ve Marmara’ya 12 Üniversiteden 120’nin üzerinde katılımcının bulunduğu seminerler bittikten sonrada kurulan forum aracılığıyla öğrencilerle irtibat devam edecek. Zaman serisi, panel veri, mekansal ekonometri ve SPSS’le Veri Analizi ana modüllerinden oluşan seminerlere gelecek yıllarda yeni modüller eklenecek" dedi.

Sakarya Ekonometri Seminerleri (SES) bitiminde katılımcılara sertifika verilecek ve sorulan sorulara kurulan forumda cevaplar verilerek ekonometri eğitimi bütün bir yıla yayılacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri