Saü İle Toyota Boshoku, Koltuk Üretiminde İşbirliği Yapacak

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), koltuk ve iç döşeme parçalarının üretimini yapan Toyota Boshoku Türkiye ile ortak çalışma yapacak.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), koltuk ve iç döşeme parçalarının üretimini yapan Toyota Boshoku Türkiye ile ortak çalışma yapacak. SAÜ ile Toyota Boshoku Türkiye (TBT) arasında imzalanan ortak proje çerçevesinde, SAÜ eğitim, öğretim ve danışmanlık alanındaki uzmanlığıyla TBT’ye bilgi aktarımı yaparken, TBT de endüstriyel anlamdaki tecrübelerini SAÜ öğrencileriyle paylaşacak. 2007 yılından bu yana üniversite ile ortak projelere imza atan TBT, yeni işbirliği çerçevesinde, üniversite öğrencilerine sosyal çalışma tecrübelerini TBT çatısı altında gerçekleştirme fırsatı sunuyor.

SAÜ öğretim üyeleri ve Toyota Boshoku Türkiye mühendisleri, birlikte yürütecekleri çalışmalar ve projeler kapsamında inovatif ürünlerin geliştirilmesini sağlarken, yüksek teknolojiyle, otomobil koltuk ve iç döşeme parçaları üretiminde dünyanın sayılı fabrikalarından biri olan TBT üretim tesisinde teknik, sosyal ve çevresel anlamda ortak projeleri hayata geçirecek. Merkezi Kariya City, Japonya’da bulunan Toyota Boshoku, 25 ülkede 95’ten fazla tesisi ile hizmet veriyor. Toyota Boshoku’ya bağlı olarak ekim 1997 yılında Türkiye’de kurulan Toyota Boshoku Türkiye, otomotiv koltuk ve iç döşeme parçaları alanında Avrupa’nın lider üreticileri arasında yer alıyor.

SAÜ Rektörlüğü'nde gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, TBT Başkanı ve CEO'su Kenji Hirota, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel, TBT Yönetim ve Mühendislik Ana Grubu Direktörü Halim Turhan, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve SAÜ-TBT Koordinatörü Doç. Dr. Akın Akıncı ve TBT Mühendislik Bölüm Müdürü ve TBT-SAÜ Koordinatörü Mehmet Yener Tutluer katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri