Satrançta Doruk fırtınası

Türkiye İş Bankası 2009-2010 Satranç Ligi şampiyonu Manisa Doruk Koleji oldu. Kulüpler şampiyonasında ise Konya adına yarışan Erkinspor ve SHÇEK ilk üçe giremeyerek Süper Lige yükselme şansını kaybetti
Konya'da 29 Haziran'da başlayan Türkiye İş Bankası 2009-2010 Satranç Ligi, önceki gün yapılan müsabakalarla tamamlandı.14 kulübün 13 turda yarıştığı ve 288 satranç oyuncusunun katıldığı Satranç Ligi'ni Manisa Doruk Koleji birincilikle bitirdi. Adana Truva Satranç Spor Kulübü ligi ikinci, İstanbul Satranç Eğitim Kurumu Spor Kulübü ise üçüncü olarak tamamladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapılan ödül töreni ile dereceye giren sporcular ve takımlar ödüllerini aldı.  Yapılan müsabakalar sonunda Türkiye İş Bankası Satranç Ligi’ne
3 takım veda etti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Hatay Samandağ Rok Satranç gelecek yıl bir alt klasmanda mücadele edecekler. Kulüpler şampiyonasında ise birinci olan Antalya Ramazan Savaş Spor Kulübü, ikinci olan Gazi üniversitesi ve üçüncü olan Antalya Deniz Gençlik Kulübü Süper lige yükseldi.
Konuyla ilgili olarak konuşan Satranç İl Temsilcisi Hasan Güven çekişmeli karşılaşmaların geçtiğini ve güzel bir organizasyon olduğunu ifade etti. Hasan Güven, “ Güzel maçlar oldu. Konya olarak iyi bir organizasyona ev sahipliği yaptık. İyi ev sahipliği yaptığımız düşünüyorum. Çünkü bütün kulüplerden olumlu tepkiler aldık. Önümüzdeki yıllarda da bu şampiyonlara Konya ev sahipliği yapacak. İlimizden de iki satranç kulübümüz şampiyonaya katıldı. Erkin Spor Kulübü sporcusu Fatih Gökçen 2. Masa ikincisi olarak bizleri mutlu etti. Kulübümüz son maçında 3,5-4,5 kaybetti.  Kazanmış olsaydı ilk on içerisinde olacaktık. Bu da bizim adımıza iyi olacaktı ve önümüzdeki sezon finallerde direk mücadele edecekti. Ancak olmadı. Fatih beyin aldığı başarı biraz olsun bizim için teselli oldu. 
Diğer bir kulübümüz ise SHÇEK spordu. Onlarda iyi maçlar çıkardı. Şampiyonaya katılan tüm kulüplerimizi tebrik ediyorum. Organizasyona katıldıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah Konya olarak ilerleyen yıllarda Satranç 1.Ligi’ne bir takım çıkaracağız. Bu konuda yoğun bir çalışmamız var. Salonumuzun tadilatı ve yenileme çalışmaları ile ilgili olarak bir görüşme yapılıyor. Eğer bu görüşme olumlu sonuçlanırsa salonumuz yenilenecek ve daha fazla sporcuya hizmet verebileceğiz” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri