Satranç şöleni Rixos’ta başladı

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi ilimizde başladı. Rixos Otel’de başlayan şampiyonada 14 takım yer alırken, her takımda 10 sporcu mücadele edecek.
Konya Satranç İl Temsilcisi Hasan Güven, “Konya satrançta üst üste 3 önemli şampiyonaya ev sahipliği yapacak. Önce İş Bankası Süper Ligi’nde kıyasıya bir mücadele olacak. Bu ligde yer alan sporcular, dünyanın en önde gelen elit sporcuları. Çok zevkli karşılaşmalar olacağını düşünüyorum. Böylesine üst düzey bir şampiyonaya ve elit sporculara ev sahipliği yapmak, elbette mutluluk verici. Gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Satrançta Konya’nın ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Çalışmalarımızın karşılığını almak, tüm yorgunluğumuzu unutturuyor. Bundan böyle de aynı şekilde çalışacağız” dedi. Satranç Federasyonu Asbaşkanı ve Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanı Ali Nihat Yazıcı da dünkü açılışta hazır bulundu.

Öte yandan 2-8 Temmuz tarihleri arasında da Konya’dan Mevlana Grubu 1. si Erkinspor ve 2.si SHÇEK Spor Kulübünün de yer alacağı Kulüpler Türkiye şampiyonası yine Konya’da Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Bu müsabakalarda 54 takım 8’er sporcuyla şampiyonluk için yarışacak. Yoğun bir tempo ve katılımın olduğu Konya’daki müsabakalar, bununla da bitmeyecek. 8-15 Temmuz tarihlerinde bu kez Rixos Otel’de Bayanlar Türkiye Satranç şampiyonası başlayacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri