Satranç severlere müjde

Satranç İl Temsilciliği 2011 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan Bayanlar İl Birinciliği dün başladı

Satranç İl Temsilciliği 2011 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan Bayanlar İl Birinciliği dün başladı. İl Temsilcisi Hasan Güven LYS’nin bu organizasyonu etkilediğini ifade etti

 

Konya Satranç İl Temsilciliği 2011 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan Bayanlar İl Birinciliği dün başladı. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Satranç İl Temsilcisi Hasan Güven LYS’nin bu organizasyonu etkilediğini ifade etti. Güven, aslında bu organizasyonumuzu geçen hafta yapacaktık.s ancak genel seçimlerden dolayı bir hafta kaydırmak zorunda kaldık. Bu hafta ise LYS engeline takıldık. Ancak buna rağmen katılımdan memnunum. Bayanlar il birinciliğini bu yıl ilk defa ayrı düzenledik. 20 kişi katıldı. Bu rakam bizim için memnun edici. Çünkü Türkiye şampiyonasına bile yaklaşık 60-70 bayan sporcu katılıyor. Burada dereceye giren sporcumuz Bayanlar Türkiye Şampiyonasına katılacak ve tüm masrafları Satranç Federasyonu tarafından karşılanacak. İl Birinciliğine katılan sporcularımızın hepsi kendi imkanları ile Bayanlar Türkiye Şampiyonasına katılabilecek. Bu organizasyonunun ardından Kipa Aile Kulübü Yaz Kupası Satranç Turnuvası 26 Haziran 2011 tarihinde Kipa Aile Kulübü Salonunda yapılacak. Turnuva 8-10-12-14 yaş altı guruplarında yapılacak. Turnuvayı tamamlayan bütün sporculara madalya ve katılım belgesi verilecek, dereceye giren sporculara da Kupa verilecek. Ayrıca 1. ye bisiklet, 2. ye cep telefonu, 3. ye MP4 çalar verilecektir” diye konuştu.

KONYA’DA TEMMUZ AYI SATRANÇLA RENKLENECEK

Satrançta Yoğun bir tempo yaşadıklarını ifade eden Hasan Güven Satranç severlere müjde verdi. Güven İş Bankası Ligi, Kulüpler Türkiye Şampiyonası, Türkiye Yıldırım Türkiye Şampiyonası ve Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nın Konya’da yapılacağını ifade etti. Hasan Güven, “ Satranca ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgiyi karşılamak için Satranç İl Temsilciliği olarak her fırsatta bir organizasyon düzenlemeye çalışıyoruz. Konya’da yapılan organizasyonlar federasyonumuz tarafından beğenildi ve Temmuz ayı içerisindeki yapılacak Türkiye İş Bankası Satranç Ligi müsabakaları, Kulüpler Türkiye Şampiyonası, Bayanlar Türkiye Şampiyonası ve Türkiye Yıldırım Türkiye Şampiyonası burada yapılacak.  İş Bankası Ligi 27 Haziran 9 Temmuz tarihleri arasında Hilton Garden Otel’de yapılacak. Türkiye Kulüpler Şampiyonası da 4- 10 Temmuz tarihleri arasında Selçuk Belediyesi Spor Salonu Ve Kongre Merkezinde yapılacaktır.  Kulüpler Şampiyonası 9 yıldır Konya’da yapılıyor. Bu yıl 10. defa Konya’da yapılacak. İş Bankası Ligi ise geçtiğimiz yıl burada yapılmıştı. Bu yıl Konya’da 2. defa yapılacak.  3 Temmuz tarihinde ise Yıldırım Türkiye Şampiyonası Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapılacak.  Bayanlar Türkiye Şampiyonası ise 10-18 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bu organizasyonda 6. defa Konya’da yapılıyor” dedi.

ANTRENÖRÜMÜZ MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDI

Satranç il Temsilcisi Hasan Güven antrenör sıkıntısı çektiklerini bu nedenle dışarıdan antrenör getirmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Güven, “ Antrenör sıkıntısı yaşıyoruz. Bu nedenle antrenr sayımız arttırma hedefindeyiz. Şu anda bir antrenörümüz milli takım altyapı kampına antrenör olarak çağrıldı. İlimiz antrenörü Savaş Özgür Ün’ün bu başarısı bizleri mutlu etti. İl temsilciliği olarak amacımız antrenör sayımızı bu şekilde arttırmak” diye konuştu.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri