Satranç Şampiyonları Kaymakam Bingöl’ü Ziyaret Etti

Mardin’in Midyat ilçesinde liseler arası düzenlenen, merhum öğretmen Faysal Durmaz anısına düzenlenen satranç turnuvasının şampiyonları Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ü makamında ziyaret etti. Bingöl, öğrencileri gezi ile ödüllendirdi.Geçirdiği...

Mardin’in Midyat ilçesinde liseler arası düzenlenen, merhum öğretmen Faysal Durmaz anısına düzenlenen satranç turnuvasının şampiyonları Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ü makamında ziyaret etti. Bingöl, öğrencileri gezi ile ödüllendirdi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğretmen Faysal Durmaz anısına bu yıl 9.cusu düzenlenen ‘Faysal Durmaz Satranç Turnuvası’nın şampiyonları belli oldu. Derece elde eden öğrenciler ile ilk 3’e giren okulların müdürleri Kaymakam Bingöl’ü ziyaret etti. Ziyarette, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Jandarma komutanı Binbaşı İbrahim Ölmez, Anadolu Lisesi Müdürü Abdulgafur Alptekin, İMKB Analolu Lisesi Müdürü Abdullah Kurnaz ve Şenköy ÇLPA adına Öztekin Akçay, MESDER Başkan Yardımcısı Abidin Gümüş ve öğrenciler hazır bulundu.

Midyat Eğitim Sevdalıları Derneği (MESDER) öncülüğünde, liseler arasın düzenlenen elemelerin ardından, 12 liseden 60 öğrencinin yarıştığı turnuvada dereceye giren ilk 15 öğrenciye turnuvanın sponsoru Durmaz Group para ödülleri verdi.

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik edip, Konya Gezisi ile ödüllendiren Kaymakam Bingöl, ilçenin eğitim konusundaki hedeflerini açıkladı. Bingöl “Benim de, idareci arkadaşlarımın da, öğretmen arkadaşlarımızın da, öğrencilerimizin de başarıdan başka çıkış yolumuz yok. Biz cehaleti el birliğiyle ortadan kaldıracağız ve onlara hak ettikleri yaşam standartlarını ancak kaliteli eğitimle sunacağız. Biz o ışığı da görüyoruz. Bizim bu sene hedefimiz, ilçe sıralamalarında birinci olmak.” dedi.

Turnuvanın düzenlenmesi konusuna temas eden Bingöl, “Bizim bu hayırsever vatandaşımızın yapmış olduğu organizasyon gerçekten takdire değer. Biz kendisine ailesine, adına düzenledikleri rahmetli Faysal Durmaz’ın yakınlarına kendisine de rahmet diliyoruz. Ben satrancı bilmeyen biri olarak, oynayanlara saygı duyuyorum. Satranç bana göre bir derstir, bir eğitimdir, bu arkadaşlar onu çok iyi biliyorlar. Bu başarıları böyle geziyle, parayla ölçülebilecek bir başarı değil tabi hayatlarının diğer alanlarında da başarılarını yaymalarını istiyoruz. Bu arada öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyoruz, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ana sponsor tarafından hazırlanan para ödülleri, kupa ve madalyalar, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve ilçe jandarma komutanı İbrahim Ölmez tarafından öğrenci ve okul müdürlerine verildi. Turnuvada derece elde eden okullara şöyle; Midyat Anadolu Lisesi, İMKB Anadolu Lisesi ve Şenköy Çok Programlı Anadolu Lisesi. Derece elde eden öğrenciler ise; Ömer Deniz, Yahya Ay, Ahmet Kaplan, Abdulvahap Gözen ve Eyüp Alpar olarak turnuvanın şampiyonu oldu. Düzenlenen ödüllerin ardından turnuvanın anısına basın mensuplarına madalyaları Kaymakam Bingöl verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri