Satranç ligi şampiyonu Beşiktaş oldu

Konya'da düzenlenen Satranç Ligi ve Türkiye Kulüpler Şampiyonası düzenlenen ödül töreni ile sona erdi

Konya’da düzenlenen Satranç Ligi ve Türkiye Kulüpler Şampiyonası düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Satranç Liginde Şampiyon Beşiktaş olurken, kulüplerde ise Kahramanmaraş Belediyespor şampiyon olarak bu lige yükseldi. Türkiye İş Bankası Satranç Ligi ödül töreni Konya Rixos Otel'de gerçekleştirildi. Türkiye İş Bankası Satranç Liginde tamamlanan 13 turun ardından liderlik koltuğuna erken oturan Beşiktaş Jimnastik Kulübü 25 maç puanı ile şampiyon oldu. Final turunda Mersin Ezgi Satranç Spor Kulübü'ne 6,5 - 3,5 kaybeden ligin favori takımlarından İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü 22 maç puanı ile ikinci olurken, 18 maç puanı ile Gazi Üniversitesi Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti. Adana Truva Satranç Spor Kulübü, Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Kulübü ve Antalya Deniz Gençlik Spor Kulübü bu sezon ligden düşen üç takım arasında yer aldı.

Kapanışta söz alan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı şunları kaydetti; "Hepinizi burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Satranç ailemizin değerli sporcuları hem burada, hem de Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda çetin bir mücadelenin içinde yer aldılar. 13 tur boyunca kaptanların sabahlara kadar hesap yaptığı, heyecanın son ana kadar yaşandığı ve sporcuların çok başarılı olduğu bir organizasyon gördük. Tüm sporcularımızla ve kulüplerimizle iftihar ediyoruz."

KULÜPLERİN ŞAMPİYONU KAHRAMANMARAŞ

2012 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, Konya Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılan ödül töreni ile son buldu. 35 il ve Kıbrıs'tan toplam 1064 sporcuyla rekor katılımın olduğu 2012 Kulüpler Şampiyonasında, İş Bankası Ligine yükselen takımlarda belli oldu. Kahramanmaraş Belediye Spor kulübü şampiyon olurken, ikinciliği Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü aldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı yaptığı konuşmada başta Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm çalışanlara ve sporculara teşekkürlerini iletti. Şampiyonada ilk üç dereceyi elde ederek Türkiye İş Bankası Ligine yükselen takımları tebrik eden Yazıcı; tüm satranççılara teşekkür ederek, önümüzdeki sezon için de tüm kulüplere başarı diledi. Kulüplerin ödülleri Ali Nihat Yazıcı, Asbaşkan Gülkız Tulay, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Arda Kılıç, İlhan Berik, Dr. Olgun Kulaç, Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen tarafından verildi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri