Satranç heyecanı tırmanıyor

Konyada gerçekleştirilen Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nin bitmesine üç tur kala heyecan giderek artıyor. Sürpriz sonuçların alındığı onuncu turda, zirveye ortak iki takımın mücadele çekişmeli geçt

Konya’da gerçekleştirilen Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nin bitmesine üç tur kala heyecan giderek artıyor. Sürpriz sonuçların alındığı onuncu turda, zirveye ortak iki takımın mücadele çekişmeli geçti

 

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Konya’da gerçekleştirilen Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nin bitmesine üç tur kala heyecan giderek artıyor. Sürpriz sonuçların alındığı onuncu turda, zirveye ortak iki takım olan Yapı Kredi Spor Kulübü ve İsek Aquamatch Spor Kulübü arasında yaşanan mücadele çekişmeli geçti. İlk üç masasında kayıp yaşayan Yapı Kredi Spor Kulübü'nün İSEK Aquamatch'e 5½ - 4½ galibiyetinde alt masalarının imzası bulunuyor. İSEK Aquamatch Spor Kulübü'nün iki puan farkı ile koltuğunu kaptırmadığı turda, ligde kalma adına da önemli sonuçların alındığı maçlar oynandı.

Geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Manisa Doruk Koleji Spor Kulübü'nün Mersin Ezgi Satranç Kulübü'ne 7 - 3 mağlup olması ve Gazi Üniversitesi Spor Kulübü ile Antalya Deniz Gençlik Spor Kulübü'nün beraberlik ile biten mücadeleleri günün ilgi çeken maçlarından oldu. Yarın oynanacak tur, önemli ölçüde şampiyonu ve ligden düşecek kulüpleri belirleyecek.

Öte yandan Satranç Ligi’ne yükselme maçları da tüm hızıyla devam ediyor. ikinci turunda birinci masada oynayan Erbakır Spor Kulübü(Denizli)-Ceyhan Belediye Spor Kulübü(Adana) maçı 3-5 sonuçlandı. İkinci masada Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü(Mersin)-Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü(Kahramanmaraş) maçında zorlu bir mücadele vardı. Bu maçta Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü' nü 3-5 yendi. İş Bankası Ligine çıkma mücadelesinde Antalya takımı Çallı Spor Kulübü, Ankara Demir Spor Kulübü'nü 1,5-6,5 yenerek iddiasını sürdürdü. Günün çekişmeli maçlarından biri de Taşduvar Satranç Kulübü(Ankara) ile Azdur Spor Sanat ve Kültür Kulübü(Ordu) arasında oldu. Zorlu geçen mücadelede gülen taraf 3,5-4,5 galip gelen Azdur Spor Sanat ve Kültür Kulübü oldu. Dördüncü turun ardından Ceyhan Belediye Spor Kulübü, Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü ve Azdur Spor Sanat ve Kültür Kulübü ilk üç sırayı alıyorlar.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri