Satranç heyecanı Konyada devam ediyor

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Konya Hilton Garden İnn Hotelde bir günlük aranın ardından çift tur ile kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor

Türkiye İş Bankası Satranç Ligi Konya Hilton Garden İnn  Hotel’de bir günlük aranın ardından çift tur ile kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor. Önceki gün oynanan birbirinden çekişmeli mücadelelerin sonunda liderlik el değiştirdi. Şampiyonada puan kaybetmeden lider durumda bulunan Yapı Kredi Spor Kulübü, son iki turda oynadığı maçları kaybederek liderliği rakiplerini yenen İsek Aquamacth Spor Kulübü'ne bıraktı. İSEK Aquamatch Spor Kulübü gündüz oynanan ilk turda 2010 Lig Şampiyonu Manisa Doruk Koleji Spor Kulübüne karşı 6½- 3½ galip geldi. Aynı hızla devam eden İSEK Aquamatch öğleden sonraki maçta da Gazi Üniversitesi Spor Kulübüne karşı 7 -3 kazanarak ligde ilk sıraya yerleşti.

Yükselişe  devam eden İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü, Yapı Kredi Spor Kulübü ve Mersin Ezgi Satranç Kulübü'ne karşı kazanarak şampiyonluğun güçlü adaylarından olduğunu gösterdi. Çelikkol Turizm Pamukkale Üniversitesi Spor Kulübü ise Yapı Kredi karşısında önemli bir galibiyet aldı.

KULÜPLER ŞAMPİYONASI DEVAM EDİYOR

2010-2011 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Konya Selçuklu Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde 04 Temmuz’da başladı.  ŞampiyonaTürkiye Satranç Federasyonu  Başkan Vekili Tahsin Aktar, Yönetim Kurulu üyeleri Yusuf Doğruer, Kadri Çağlayan, Ahmet Arda Kılıç, İlhan Berik, Olgun Kulaç, Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Zihnioğlu, Genel Sekreter N. Erman Üsküdarlı ve MHK Başkanı Selçuk Büyükvural'ın  katılımları ile  Ersin Zihnioğlu'nun sembolik açılış hamlesi ile başladı. 2010-2011 Türkiye Kulüpler Şampiyonası 1.tur'un ardından TSF BaşkanıAli Nihat Yazıcı, Başkan Vekilimiz Tahsin Aktar, Yönetim Kurulu üyelerimiz Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Gülkız Tülay ve Genel Sekreter N. Erman Üsküdarlı'nın katılımıyla, kulüp yöneticileri ile toplantı yapıldı. Toplantıda Başkan Ali Nihat Yazıcı, yeni dönemde yapılacak olan organizasyon düzenlemeleri, kulüp altyapı çalışmaları ve satranç ligleri ile ilgili projelerini anlattı.

Yazıcı verdiği mesajda, Türk satrancının hızla büyüdüğünü, fakat bu büyümenin yönetimin arzu etmediği kadar az olduğunu vurguladı.

“Bu yıl Türkiye Kulüpler Şampiyonasında 45 takım İş Bankası Ligi'ne çıkmak için mücadele edecekler. Güçlü takımların bulunduğu final yarışmasında 3 takımımız İş Bankası Ligi'ne çıkacak. Türkiye Satranç Federasyonu olarak tüm kulüplerimize başarılar dileriz” dedi.

KONYA’DA SATRANÇ BİTMEYECEK

Türkiye İşbankası Satranç Ligi Konya’da devam ederken bir çok şampiyonada yine Konya’da yapılıyor. Geçtiğimiz Pazar günü Yıldırım Türkiye Şampiyonası Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda yapıldı. Sırada ise Kulüpler Türkiye Şampiyonası ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası var. 2011 Türkiye Kadınlar Şampiyonası 10 - 18 Temmuz 2011 tarihleri arasında Arzum Sponsorluğunda Konya'da Hilton Garden Inn Otel’de düzenlenecek.

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ. tarafından sporculara toplamda 7 Bin 500 TL ödül ve dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verilecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri