Sarkozy'nin canını acıtacak yeni yaptırımlar

Fransız Meclisi'nin kabul ettiği sözde 'soykırım'ın inkârını suç sayan kararın ardından uygulamaya konulacak yeni yaptırımların ayrıntıları belli oldu. Hedefte Sarkozy var!
Türkiye, yaptırımları bundan sonraki gelişmelere bağlı olarak kademelendirdi. Fransa yasada ısrar ederse Airbus ihalesi askıya alınacak, Sarkozy'ye hava sahası sınırlaması gelecek

Fransız Meclisi'nin kabul ettiği sözde 'soykırım'ın inkârını suç sayan kararın ardından uygulamaya konulacak yaptırımların ayrıntıları belli oldu.

Türkiye, yaptırımları bundan sonraki gelişmelere bağlı olarak kademelendirdi. Bunun için hedefte önce Senato ardından da Franca Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy var. Kararın Senato'dan geçmesi halinde milyarlarca doları aşan Airbus uçaklarının alınmasına ilişkin karar da askıya alınacak. Eğer Senato'dan geçen karar Sarkozy tarafından da onaylanırsa, Türkiye, Sarkozy'nin Türk hava sahasını kullanmasını da sınırlandıracak. Türkiye'nin Fransa'ya yönelik kademeli yaptırım kararlarına ilişkin ayrıntılar Başbakan Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün yaptığı toplantıda netleşti. Buna göre Türkiye'nin hedefinde öncelikli olarak Senato olacak. 348 üyeli Fransız senatosu Ocak ayında göreve başlayacak. Kararın Senato'da kabul edilmesi halinde Ankara ikinci planını uygulamaya koyacak. THY'nin almayı planladığı Airbus uçakları ile ilgili kararın da askıya alınması bekleniyor. Sarkozy'nin Mayıs ayındaki seçimlere kadar kararı onaylamaması için Ankara'nın girişimleri devam edecek. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri