Sarkozy Kasım'da Geri Dönüyor

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, ana muhalefet partisi Halk Hareket Birliği'nin (UMP) 29 Kasım'daki kongresinde parti başkanlığına aday olacağı iddia edildi.Le Parisien gazetesinin haberine göre, eski cumhurbaşkanı yakın çevresine...

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, ana muhalefet partisi Halk Hareket Birliği'nin (UMP) 29 Kasım'daki kongresinde parti başkanlığına aday olacağı iddia edildi.

Le Parisien gazetesinin haberine göre, eski cumhurbaşkanı yakın çevresine genel başkanlık için aday olacağını söyledi. Sarkozy döneminin Çevre Bakanı ve UMP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Bruno Le Maire de Nicolas Sarkozy'nin aday olacağını doğruladı. Le Mair, "Nicolas Sarkozy, UMP başkanlığı için aday, bunun genel başkanlık yarışı için iyi bir durum olduğunu düşünüyorum.'" fadelerini kullandı. Eski bakan, seçimde adayların projelerinin karşılaştırılacağını belirterek kimin UMP için daha iyi projesi olduğunun ortaya çıkacağını söyledi.

Nicolas Sarkozy ile görüşen UMP Genel Sekreteri Luc Chatel de Sarkozy'nin dönüş için hazır olduğunu kaydetti. Chatel, eski cumhurbaşkanının, ülkenin içerisinde bulunduğu durumun aciliyetinin farkında olduğunu ve nasıl bir cevap verilmesi gerektiğini düşündüğünü aktardı.

EKONOMİK KRİZİ GÜNDEME GETİRECEK

Nicolas Sarkozy'nin UMP Genel Başkanlığı adaylığını açıklamak için ise acele etmeyeceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettiği 6 Mayıs 2012 akşamı partide görev almayacağını açıklayan Sarkozy'nin geri dönüş kararını iyi izah etmesi gerekiği vurgulanıyor. Le Parisien gazetesi, Nicolas Sarkozy'nin, Fransa'nın olağanüstü derin ekonomik ve ahlaki kriz ile mücadele ettiğini, aşırı sağ partinin tarihinin en yüksek oy oranına ulaştığını hatırlatarak, "Başka kim bunlarla mücadele edebilir?" sorusunu gündeme getirebileceğini kaydetti. Ayrıca Sarkozy'nin yeni kurulan Manuel Valls hükümetinin meclisten güvenoyu alacağı 16 Eylül tarihini bekleyebileceği de yine ortaya atılan iddialar arasında.

"KARMAŞIK DURUMA SEBEP OLUR"

Nicolas Sarkozy'nin partiye geri dönüşüne mesafeli yaklaşan eski Devlet Bakanı Benoist Apparu ise cumhurbaşkanlığı yapmış bir ismin yeniden politik tartışmaların içine girmesini doğru bulmadığını söyledi. Apparu, "Eski cumhurbaşkanı için parti başkanı olarak siyasi arenaya yeniden girmek karmaşık bir durum yaratacak." ifadelerini kullandı. Eski bakan, Sarkozy'nin parti başkanlığına aday olmaması durumunda ise yeniden çıkma hayali kurduğu Elysee adaylığının tehlikeye girebileceğini sözlerine ekledi.

UMP Genel Başkanlığı adaylığı için başvurular 30 Eylül'de sona erecek. Şuana kadar UMP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayanlar arasında eski Dışişleri Bakanı Alain Juppe ile eski Başbakan François Fillon da bulunuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri