Sarıgül: Düşüncelerimizi İktidara Taşımak İçin Yollardayız

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “İstiyorum ki yurttaşlarımın sofraları varlıklı olsun. Sofraları bol olsun. Ama sofralar varlıklı olurken birde istiyorum ki sofraların bereketi inşallah eksilmesin. O nedenle bugün Amasya’dan...

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “İstiyorum ki yurttaşlarımın sofraları varlıklı olsun. Sofraları bol olsun. Ama sofralar varlıklı olurken birde istiyorum ki sofraların bereketi inşallah eksilmesin. O nedenle bugün Amasya’dan ve Merzifon’dan varlık için ve bereket için yola çıkıyorum.” dedi.

Amasya Merzifon Belediye Başkanlığı binasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sarıgül, siyasi yaşamında hep ilkeli siyaseti savunduğunu belirterek, inançlar ile Mustafa Kemal Atatürk’ü siyaset üstü olarak bıraktığını, özellikle Atatürk’ü siyasi olarak kullanılmasını doğdu bulmadığını söyledi.

Bütün yurttaşların bir olmasını beraber olmasını arzu ettiğini kaydeden Sarıgül, “İstiyorum ki ülkemde barış hakim olsun, özgürlük hakim olsun, ama istiyorum ki yurttaşlarımın sofraları varlıklı olsun. Sofraları bol olsun. Ama sofralar varlıklı olurken birde istiyorum ki sofraların bereketi inşallah eksilmesin. O nedenle bugün Amasya’dan ve Merzifon’dan varlık için ve bereket için yola çıkıyorum. İstiyorum ki herkesin sofrası huzurlu olsun.”

"ÜLKEMİZİN İÇİNDE ÖNEMLİ ÖLÇÜDE GERGİNLİK VAR, HUZURSUZLUK VAR"

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ifade eden Sarıgül, “Sınırlarımızda savaş var. Ülkemizin içinde önemli ölçüde gerginlik var, huzursuzluk var. Zaman zaman yaşanan provokasyonlar ülke barışını tehdit etmektedir. Madenlerimizde ki olayları görüyoruz. Baktığımız zaman Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, demokratik ülkelerde yaklaşık olarak 75 yıldır maden kazasına rastlanmamış. Ama gün geçmiyor ki ülkemizde maden kazaları birbirini izliyor. Şu anda ateş düştüğü yer yakar. 18 tane evladımız, sizin kardeşiniz, sizin evladınız, sizin eşiniz olarak düşünün. Günlerden beri haber alınamadı. Henüz Soma’nın acısı unutulmadan buradan gelen böylesine önemli bir konu bizleri çok üzdü. Bu tür konularda tedbirler alınmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

"DÜŞÜNCELERİMİZİ İKTİDARA TAŞIMAK İÇİN YOLLARDAYIZ"

Bir basın mensubunun “Amasya’dan ve Merzifon’dan varlık için ve bereket için yola çıkıyorum” ile ne demek istediniz, yeni bir sürece mi giriyorsunuz? sorusunu cevaplayan Sarıgül, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları üyesiyim ve sekreteriyim. Gençlik kolu başkanıyım, ilçe başkanıyım, milletvekiliyim, belediye başkanıyım. Bu noktada söylemem gereken tek şey şu. Bölünürsek yok oluruz. Bölüşürsek çok güçlü oluruz. Biz bölünmek için değil, bütünleşmek için yollardayız. Düşüncelerimiz uzun yıllardan beri tek başına değil, düşüncelerimizi iktidara taşımak için yollardayız. Bütün ülkemizin her noktasını dolaşacağız. Bundan sonra Çerkezköy var, Kütahya var, Mersin var, Ağrı var, Trabzon var, bütün yurttaşlarımız ile buluşacağız. Çalmadığımız kapı sımadığımız el kalmayacak.” diye cevap verdi.

Bir basın mensubunun seçim oy oranları hakkındaki soruya ise Sarıgül, “Seçimlere henüz çok var, 24 saat bile çok uzun bir süre çok şey değişebilir. Çok çalışmamız lazım. Gönülleri fethetmemiz lazım. Biz Şişli’de yüzde 65’lerin üstünde, yüzde 70’e yakın oy aldık. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden oy aldık. Hiçbir yurttaşımızın oyu demokrasilerde sabit değildir. Çok çalışmamız lazım. Çok çalışırsanız, çok koşarsanız, toplumun önüne çok iyi isimleri, toplumun sevdiği isimleri çıkarırsanız bütün yurttaşlarımız oylarını rahatlıkla size verebilirler. Kaldı ki biz İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin en yüksel oyunu yüzde 41’e yakın oy aldık. Bu çok önemli bir olaydır. Türkiye genelinde neden çalışmalar yoğun bir şekilde olursa ben inanıyorum ki yurttaşlarımız teveccühlerini en güzel şekilde gösterir ama daha çok zaman var.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri