Sarıçam Deresi Islah Çalışması Başlıyor

Adana'nın Sarıçam ilçesinde Sarıçam Deresi ıslah çalışması başlatılıyor. ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ıslah çalışması yapılacak yerlerde inceleme yaptı. Başkan Uludağ, 6 Haziran’da...

Adana'nın Sarıçam ilçesinde Sarıçam Deresi ıslah çalışması başlatılıyor. ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ıslah çalışması yapılacak yerlerde inceleme yaptı.

Başkan Uludağ, 6 Haziran’da yağışlardan dolayı 200 evin sular içinde kaldığını ve vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, bu olayın yeniden yaşanmaması için çözüm ürettiklerini söyledi. Uludağ, dere ıslah çalışmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a teşekkür ederken Sarıçam'da yaşanan sıkıntının bir daha yaşanmasını istemediklerini bildirdi.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar dere ıslahı için ihale aşamasının sona erdiğini, yapımcı firma ile sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Dere ıslahı yakında başlayacak. 20 yılda bir de olsa, artık sel yüzünden mağduriyet yaşanmasının önüne geçeceğiz. Sarıçam’da seli bir daha sorun olmaktan çıkaracağız." diye konuştu.

ASKİ’nin yatırımlardan sorumlu genel müdür yardımcısı Şuayip Sarıkaya ise dere ıslah çalışması projesi hakkında bilgi verdi. Yeni yapılan Dursun Doğru Camii civarında 150 metre alanın kapalı devre şeklinde gerçekleşeceğine vurgu yapan Sarıkaya, projenin geri kalan kısmının açık olacağını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri