Sarı Toz Alarmı Sivas’a Sıçradı

İstanbul ve Ankara’da yaşanan sarı toz alarmı Sivas’a da sıçradı. İsimsiz bir şekilde Polis Merkezine gelen sarı zarf yetkilileri harekete geçirdi. Zarf Ankara’ya gönderilirken 2 posta görevlisi hastanede karantinaya alındı. Zarfa temas...

İstanbul ve Ankara’da yaşanan sarı toz alarmı Sivas’a da sıçradı. İsimsiz bir şekilde Polis Merkezine gelen sarı zarf yetkilileri harekete geçirdi. Zarf Ankara’ya gönderilirken 2 posta görevlisi hastanede karantinaya alındı. Zarfa temas eden ekiplerde tedbir amacıyla kimyasal solüsyonla temizlenecek.

Üçlerbey Mahallesi Polis Merkezi’ne yurt dışından geldiği belirtilen isimsiz zarf paniğe neden oldu. Olay yerine Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri çağrıldı. Müdürlüğe bağlı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer(KRBN) ekipleri özel kıyafetleriyle zarfı teslim alarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim etti. Zarfın incelenmek üzere Ankara’ya gönderildiği kaydedildi.

HASTANEDE SARI ZARF PANİĞİ

İsimsiz bir şekilde Polis Merkezine gelen zarfa temas ettiği tahmin edilen Posta görevlileri Ö.T.(20) ve A.Y.(33) ise Numune Hastanesi Acil servisine görülerek, tedbir amacıyla karantinaya alındı. Posta görevlilerinin tutulduğu servis katı da boşaltılarak korumaya alındı. Katın girişine de güvenlik görevlilerinin maske ile nöbet tuttuğu görüldü. Posta görevlilerinin Star Skin A1 adı verilen solüsyonla temizlendikten sonra evlerinden getirtilen temiz kıyafetler giydirilecekleri ifade edildi. Posta görevlilerinin zarfın incelenmesinin ardından duruma göre özel odaya alınacağı öğrenildi.

TEMAS EDENLER SOLÜSYONLA TEMİZLENECEK

Öte yandan zarfı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim eden Afet ve Acil Durum Müdürlüğü KRBN ekipleri de tedbir amacıyla Star Skin A1 adı verilen solüsyonla temizlenmeleri sağlanacak. Solüsyon bütün vücuda sürüldükten sonra 3 dakika sonra duş alınması gerektiği kaydedildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri