Sarı rengiyle bilinen kargo şirketi iflas etti! 30 bin kişi işsiz kaldı

Dünya piyasasında faaliyet gösteren çok sayıda şirket küresel ekonomik kriz ile boğuşuyor. Son olarak sarı rengiyle bilinen kargo şirketi iflas etti.

Küresel ekonomik 21. yüzyılda etkisini göstermeye devam ediyor. Koronavirüs salgını ile dünyaya yayılan başka bir salgın ise iflaslar oldu. Hastalık kaynaklı binlerce ölümün yaşandığı ülkeler zora girdi.

Aylarca karantina uygulamasına maruz kalan sanayi alanları sektörleri zora soktu. Tüketimin arttığı salgın yıllarında üretim ise dibi gördü. Durum böyle olunca küresel tedarik zinciri de kırılmış oldu. Üretilen malzemelerin tüketiciye ulaşmasında yaşanan sorunlarla birlikte şirketler zora girdi.

Nakit ihtiyacını bulamayan dev şirketlerde işçi çıkartmalar başladı. Bu süreçte bile dünya genelinde milyonlarca insan işsiz kaldı. Ekonomik krizin en çok etkilediği ülkeler ise Avrupa ve Amerika kıtasında yer alıyor. Türkiye'de son aylarda onlarca büyük firma iflas etti.

İflastan kurtulmak isteyen bazı firmalar ise üretimi ve çalışan sayısını azaltarak bu süreci atlatmaya çalışıyor. İflas eden firmalardan en dikkat çekici olanı ise sarı rengiyle bilinen meşhur kargo firması. Renginden dolayı milyonlarca insanın gözdesi haline gelen ve 100 yıllık geçmişi olan dev şirket iflas etti.

Kargoculuk adına ülke için büyük öneme sahip olan firmanın iflası hayal kırıklığına uğrattı. 30 binden fazla çalışan söz konusu iflastan dolayı işsiz kaldı. İflas eden firma Amerika kıtasında faaliyet gösteriyor. Markanın ismi Yellow. Türkçe'de sarı anlamına gelen Yellow'u milyonlarca insan biliyor. Şirketin iflası ülke gündemine bomba gibi düştü.

Ekonomi Haberleri