Sarı kardeşler ve Çakır Çin yolcusu

Konya'da, Beyşehirli milli tekvandocular Ali ve Yunus Sarı kardeşler ile Ayşe Çakır, Çin'de yapılacak Üniversiade 2011 olimpiyatlarında Türkiyeyi temsil edecek
Üniversiade 2011'e katılacak sporcuları belirlemek için düzenlenen seçme müsabakalarında başarı gösteren ve milli takım kadrosuna girmeyi başaran Beyşehirli 3 sporcu, 24 Temmuz'da Ankara'da başlayacak olan milli takım kampına katılacak.
Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır yaptığı açıklamada, halen Beyşehir'de idman çalışmalarını sürdürerek üniversite olimpiyatlarına hazırlanan Beyşehirli milli sporcuların 12 Ağustos'ta Çin'de yapılacak organizasyonda Türkiye'yi temsil edeceğini belirtti. Çakır, "3 sporcumuzun birden bu büyük organizasyonda ülkemizi temsil edecek olması bölgemiz açısından gurur verici. Şu anda çok sıkı bir çalışma dönemi içerisine girdiler. 24 Temmuz'da da katılacakları milli takım kampında çalışmalarını devam ettirecekler. Ardından kendilerini Çin'e uğurlayacağız. Ülkemizi bu şampiyonada en iyi şekilde temsil edeceklerinden kuşkum yok" diye konuştu.
Milli sporcu Ali Sarı, Konya'da kondisyon ve ağırlık üzerine başladıkları idman programını Beyşehir'de sürdürdüklerini belirterek, "Önümüzde 20 günlük bir süre var. İnşallah bu süreyi en iyi şekilde değerlendirip, ülkemize en iyi derece ile dönmeye çalışacağız. Çin'de artı 87 kiloda mücadele edeceğim" dedi. Ali Sarı'nın kardeşi milli sporcu Yunus Sarı ise, Çin'de 80 kiloda madalya şansı arayacağını kaydederek, "Bu sene iyi bir sezon geçirdim. En son büyüklerde dünya ikincisi oldum. Olimpiyat elemelerine katıldım. Çin'den de iyi bir netice getireceğime inanıyorum" dedi. Beyşehirli bir başka milli isim olan Ayşegül Çakır ise, 62 kiloda ülkeyi temsil edeceğini ifade ederek, "12-13 Ağustos tarihlerinde müsabakalarım olacak. İnşallah ben de ülkeme iyi bir derece ile dönmek istiyorum" dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri