Sarı: Daha iyisini yapacağım

İspanya’nın Vigo kentinde düzenlenen 11.Dünya Üniversiteler Şampiyonası’nda Türkiye’ye bronz madalya kazandıran isim olan Beyşehirli milli sporcu Yunus Sarı, ilerleyen yıllarda daha başarılı sonuçlara imza atacağını söyledi.
Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde önümüzdeki dönem ikinci sınıfta öğrenim görecek olan Yunus Sarı, Dünya şampiyonasında Konya’ya tek madalya kazandıran üniversite öğrencisi oldu. İspanya’da 74 kiloda mücadele ettiğini ve yarı finalde son saniyelere kadar önde götürdüğü karşılaşmada Rus rakibine son anlarda kaybettiği puanlarla mağlup olduğunu vurgulayan Sarı, rakibini geçseydi altın madalyaya çok yakın isim olabileceğini belirtti.

Sarı, “Rakibim, finalde çok rahat müsabakayı alıp birinci gelen isim oldu. Eğer ben yarı finali geçmiş olsaydım, finalde bana rakip olacak Koreli’yi rahatlıkla yenip altın madalyaya ulaşabileceğimi düşünüyorum. Aslında altın madalya beklediğim bir şampiyona idi. Ama kısmet değilmiş, dünya üçüncüsü oldum” dedi. Mazisi başarılarla dolu olan Beyşehirli Sarı, bugüne kadar 10 kez giydiği Türk Milli Takımı forması altında birçok başarıya imza attı. 2005 yılında yapılan Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olan Sarı, 2007 yılında ise Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa ikinciliğini elde etti. Hollanda, Belçika ve Hollanda’da düzenlenen uluslar arası turnuvalarla Karadeniz Oyunları’nda birincilik kürsüsünden hiç inmeyen Sarı, Selçuk Üniversitesi öğrencisi olarak önünde daha 4 kez daha Dünya Üniversiteler Şampiyonası’na katılma hakkı olduğunu, hedefinin bu şampiyonalarda birincilik kürsüsüne çıkmayı istediğini belirtti.

Milli sporcuyu yetiştiren Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır ise, Yunus Sarı’nın dünya üçüncülüğü derecesi ile Beyşehir’e dönmesinin hem ülke, hem de Beyşehir adına sevindirici bir haber olduğunu söyledi. Genç sporcusunu kutlayan Çakır, “Kendisi için muhteşem bir karşılama töreni yapacaktık. Ancak, dün geldi, bugün tekrar milli takım kampına çağrıldığı için ilçemizden ayrılacak. Ama kamp dönüşünde mutlaka kendisi için özel bir program düzenleyeceğiz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Başarılarının devamını diliyorum.”diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri