Sarayönü’nün dönüşü

Konya futboluna önemli katkılarda bulunan Sarayönüspor, antrenör Niyazi Kart ile kısa mesafede önemli başarılara imza attı. Süper grupta şampiyon olan Sarayönüspor’un hedefi zirveye tırmanmak
Sarayönüspor adeta “Anka kuşu” gibi. Küllerinden yeniden doğan yeşil-siyahlılar, uzun yıllardan sonra şampiyonlukların tadını çıkarıyor. Hem Türk futboluna hem de Konya futboluna önemli katkılarda bulunan Sarayönüspor’da bugünlerde tatlı bir heyecan yaşanıyor. Süper grupta şampiyon olarak Konya’yı grup maçlarında temsil edecek olan yeşil-siyahlılar, deyim yerindeyse bir bütün olmuşlar. Sarayönü’de herkes heyecanlı, ama yeşil-siyahlı takıma 6 yıldır emek veren antrenör Niyazi Kart, çok daha heyecanlı. Çünkü, Sarayönüspor belki de tarihinin en başarılı dönemlerini genç teknik adamla yaşıyor. Niyazi Kart, göreve başladığında Sarayönüspor 2. kümede mücadele ediyordu. Kart, yeşil-siyahlı takımı önce 1. kümeye, sonra da 1. amatör küme süper gruba çıkardı. Genç teknik adam, bununla da yetinmedi, takımını süper grupta şampiyon yapma becerisini gösterdi. Sarayönüspor’da başarıdan başarıya koşan Niyazi Kart, bir o kadar mütevazi. Başarıyı paylaşmayı bilecek kadar da olgun. Sarayönüspor’un bugünlere gelmesinde kendisine verilen desteği inkar etmiyor. Özellikle Sarayönü’nün eski Belediye Başkanı Ali Özmen ile yeni Belediye Başkanı Mehmet Güney’in takıma inanılmaz desteklerinin olduğunu, kendilerine verilen bu desteğin de başarıyı ve şampiyonlukları beraberinde getirdiğini söyleyen Niyazi Kart, hedeflerinin grup maçlarında Konya’yı ve Sarayönü’nü en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi. A takımın yanı sıra genç takımın da süper gruba çıktığını ifade eden Niyazi Kart, 18 kişilik kadroda 6-7 Sarayönülü oyuncunun bulunduğuna dikkat çekerek, genç takımda oyuncuların tamamının ise Sarayönülü gençlerden oluştuğunu bildirdi. Geleceğe yönelik olarak altyapıya çok önem verdiklerini söyleyen Niyazi Kart, Ankara’da oynanacak olan grup maçlarına genç takımdan 4 futbolcuyu da götüreceğini belirterek, “Sarayönüspor’un geleceğini sağlam temellere oturtmak için altyapıya çok önem veriyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Güney’in futbolun içerisinden gelmesi bizim için büyük avantaj. Bize büyük desteği var. Oyuncularımız da bunun bilincinde. Başkanımız içeride ve dışarıda oynadığımız hemen hemen bütün maçları takip etti. Bu da bize ve oyuncu arkadaşlara güven verdi. Başkanımızın yanı sıra Sarayönü’nün kanaat önderleri, yöneticiler ve halktan da bu anlamda büyük destek aldık. Birlik ve beraberlikle başarıyı yakaladık. Şimdi hedefimiz gruplarda başarılı olmaktır. Bu başarıyı da yakalayacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
Ankara’da 12-16 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan grup maçlarında Antalya, Çankırı, Afyon, Mersin, Niğde ve Yozgat temsilcilerinin yanında Çatalhöyük Çumra Belediyespor ile mücadele edeceklerini söyleyen Kart, “Burada ilk hedefimiz grup birincisi olmak. Şu anda hangi takımlarla eşleşeceğimizi bilmiyoruz, ama rakip kim olursa olsun, bizim amacımız grubu birinci bitirmektir. Sonra ise şampiyonluk. Ben bu anlamda oyuncularıma inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri