Sarayönü’ne UEFA standartlı saha

Sarayönü Belediyesi, ilçeye yeni bir futbol sahası kazandırılması için kolları sıvadı. UEFA standartlarında olacak sahanın, yapımına başlandı. Sezonun ikinci yarısına yetiştirilmesi planlanan sahanın tamamlanmasının ardından Sarayönü, ikinci bir futbol sa

Sarayönü Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile ilçeye suni çimden UEFA standartlarında sentetik bir saha yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunulan projenin incelenerek kabul edilmesinin ardından, Konya İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne, sahanın ödeneği gönderildi. Ödeneğin gelmesinin ardından ihaleye çıkılırken, ihale sürecinin ye çıkılmasının ardından, Evcekaya mevkiinde belirlenen yerin teslimi yapıldı. 1 Ekim Pazartesi gününden itibaren çalışmalar başladı. Sahanın zemini açılırken, binaların temelleri kazıldı. 120 iş günü içerisinde sentetik saha tamamlanarak teslim edilecek. Sahanın ikinci devre maçlarına yetişmesi bekleniyor.

Sarayönü'ne kazandırılacak sentetik çim saha ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "UEFA standartlarında yeni bir futbol sahasını ilçemize kazandırmak için kolları sıvadık. İlçemiz kış şartlarının çok çetin geçtiği bir yer. Kar ve yağmurun çok fazla etkili olduğu zamanlarda mevcut çim sahamız olumsuz etkileniyor. Kötü hava koşullarında maç oynandığında veya antrenman yapıldığında çim sahamız bozuluyor. Hem bunun önüne geçmek ve çim sahamızı korumak, hem de ilçemize yeni bir spor tesisi kazandırmak adına bir proje hazırlayarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunduk. Bakanlık tarafından projemiz onaylandı ve ödeneğimiz de geldi. İhale sürecinin ardından yapımına başlandı. Sentetik sahamızın Evcekaya'da bulunan müze binasının karşısına yapılmasını uygun gördük. İhalenin ardından yer teslimini yaptık. Sahamız UEFA standartlarında, tribünü, soyunma odaları, hakem odası olacak şekilde yapılacak. Sahamız sadece futbol takımımıza değil, ilçemizde düzenlenebilecek, okul turnuvaları gibi her türlü futbol organizasyonunda hizmet verebilecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri